miercuri, 7 noiembrie 2012

Chirp trimite continut prin intermediul sunetului


O noua aplicatie gratuita din App Store-ul celor de la Apple, Chirp este o creatie pe cat de simpla pe atat de spectaculoasa.
Noua aplicatie Chirp de iOS face o treaba foarte buna in a partaja continut de genul poze, notite, linkuri si altele folosind difuzorul integrat al iPhone-ului. Practic, alegeti continutul pe care il doriti partajat din aplicatie, porniti redarea sunetului aferent respectivului continut si o alta persoana din zona care are aplicatia pornita, prin faptul ca preia sunetul redat de iDevice-ul vostru are acces la continutul codificat. Desi intregul sistem pare complicat, in realitatea lucrurile sunt mult mai simple.
In momentul in care introduceti o poza sau un text in aplicatia Chirp, respectivul text este urcat pe serverele companiei si ii este alocat un link sau un cod. In cerintele aplicatiei, pe langa o versiune de iOS 4.1 sau mai noua este trecuta o conexiune la net. Respectiva conexiune este de fapt responsabila pentru descarcarea contintului vostru de pe serverele companiei in smartphone la ,,auzul” sunetului respectiv. Astfel exista o parte complexa a aplicatiei insa nu vorbim de encriptarea imaginilor in sunete sau a diverselor alte tipuri de continut. Totul se rezuma la un link.
Avand in vedere ca aplicatia este gratuita iar prietenii vor ramane uimiti in momentul in care le trimiteti imagini prin sunete, eu sunt de parere ca merita un download.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu