Acesta ar putea fi sfarsitul becului, asa cum il stim. Noul bec, produs de Philips, se va gasi incepand de azi in magazinele Apple din intreaga lume, relateaza Daily Mail.
Becurile pot fi controlate de la distanta, asa ca utilizatorii pot sa le aprinda inclusiv cand sunt plecati in vacanta, pentru a speria hotii.
“Philips revolutioneaza iluminatul – este vorba de o experienta complet noua in modul cum intercactionam cu lumina. La fel cum telefoanele si media au fost schimbate de tehnologia digitala, acum putem personaliza si iluminatul. Controlul de la distanta al becului va fi una dintre cele mai folosite aplicatii”, spune Jeroen de Waal, seful departamentul de Marketing si Strategie al Philips.
Cele patru programe preinstalate de iluminare au fost create pe baza unor cercetari a efectelor culorii asupra corpului. In functie de starea care se doreste, nuanta si intensitatea poate fi modificata ca sa creeze mediul perfect pentru relaxare, citire, concentrare sau energizare. O alta aplicatie, care functioneaza pe baza senzorilor GPS, poate face luminile sa se aprinda automat cand proprietarul se apropie de casa, si sa se stinga cand acesta se indeparteaza.
Becurile sunt disponibile doar in magazinele Apple, la pretul de 179 de lire pentru un set de 3, adica peste 1.000 de lei.