luni, 29 octombrie 2012

Cum vor arăta şoselele viitorului. 5 inovaţii care îi vor ajuta pe şoferi

Designerii şi inginerii olandezi şi-au dat mâna pentru a dezvolta cinci soluţii ingenioase pentru ”Autostrada viitorului”. Dintre ele, vopseaua fosforescentă şi marcajele sensibile la căldură vor fi introduse chiar din 2013, potrivit automarket.ro
.


Şoselele viitorului
Şoselele viitorului
Ne întrebăm cu toţii cum vor arăta autostrăzile viitorului. Sau chiar dacă vom mai avea autostrăzi în viitor. Există însă şi oameni care şi-au imaginat deja autostrada viitorului şi vor să o transforme în realitate.

Olandezii de la Studio Roosegarde şi-au unit forţele cu cei de la Heijmans, o companie specializată în infrastructură, pentru a da naştere unui proiect extrem de ambiţios. Botezat Smart Highway, proiectul a fost dezvoltat de designerii şi inginerii olandezi pentru a da naştere unor autostrăzi sustenabile şi interactive prin folosirea luminii şi energiei. Cu alte cuvinte, olandezii vor să ofere semne de circulaţie capabile să se adapteze la diferite condiţii de drum.

Designerii au gândit mai multe funcţii pentru autostradă: Glow in the Dark Road (Drumul care străluceşte în întuneric), Dynamic Paint (Vopseaua dinamică), Interactive Light (Lumină interactivă), Induction Priority Lane (Bandă de urgenţă cu încărcare prin inducţie pentru vehiculele electrice) şi Wind Light (Iluminare eoliană).

O serie de inovaţii ale proiectul Smart Highway va fi pus în aplicare chiar de anul viitor în Olanda.


Sursa : http://www.realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu