George Buhnici a stat de vorba cu romanii de acolo si ne arata ce cu ce se lauda ei. 
Dincolo de companiile mari care vin la un astfel de targ international, mai sunt si firme mici aflate la inceput de drum care sunt sustinute de statele din care provin. Functioneaza sistemul mai ales pentru tarile din Occident.
In buricul targului cine credeti ca sta? Romania. Avem nu mai putin de 11 companii care vin cu solutii de soft si cateva gadgeturi foarte interesante.
Stalpul inteligent este un produs 100% romanesc, conceput si produs la Brasov care transforma si cel mai banal telefon intr-unul destept. Este un scanner de SMS-uri, bun pentru campaniile de reduceri din marile magazine. Asa a reusit o companie sa bata palma, inca din prima zi de congres, cu clienti din Italia, Franta, Spania si Italia.
Ne mai pricepem la un lucru. Software. Companii mari din Europa vaneaza firme romanesti care stiu sa comunice in orice limbaj de programare.
Solutii romanesti incep sa fie atragatoare pentru Occident si America Latina. Tot din tara noastra vine tableta care le face munca mai usoara agentilor care vand gume de mestecat, bauturi si nu numai.

Tot in Barcelona a fost lansat si cel mai performant smartphone romanesc, conceput la Brasov. Costa de doua ori mai putin decat cele mai vandute telefoane de pe piata.