Sony lanseaza 3 noi camere compacte din gama Cyber-shot. Prima dintre acestea, WX300, este cea mai mica si mai usoara camera din lume cu zoom optic 20x. Cea de-a doua, HX300, are zoom optic 50x si poate fi manevrata ca un DSLR datorita optiunilor de control manual. Cei de la Sony aduc pe piata si TX30, cea mai subtire camera compacta din lume rezistenta la apa pana la o adancime de 10m, inghet si socuri.
Cyber-shot WX300 (foto sus) este numai buna de luat in calatorii, ea avand un obiectiv G de calitate superioara de la Sony, care iti permite sa suprinzi peisaje, portrete sau fotografii macro. Stabilizatorul optic SteadyShot elimina efectul tremuratului mainilor si este de doua ori mai eficace la zoom ridicat decat generația anterioara Cyber-shot HX20V cu zoom 20x. Stabilizarea imaginilor este imbunatatita si datorită functiei Active Mode, care asigura calitatea clipurilor video. Surprinzi momentele cele mai speciale datorita autofocusului de 3,6 ori mai rapid la zoom maxim deca cel încorporat in modelul Cyber-shot HX20V. Camera are si Wi-Fi, asadar smartphone-ul devine o telecomanda ce preia controlul la autoportrete sau fotografii de grup. Folosind aplicatia PlayMemories, poti trimite fotografii sau inregistrari video direct pe smartphone sau pe tableta. Fotografiile sau filmele pot fi vizionate direct pe televizor sau le poti pe PC. Cyber-shot WX300 este capabila sa fotografieze pana la 500 de imagini la o singura incarcare a bateriei.
Cyber-shot HX300 are aspectul si manevrabilitatea unui DSLR. Ea le ofera posesorilor confortul unei calatorii lejere, fara grija si greutatea obiectivelor suplimentare. Cu un zoom optic 50x – printre cele mai mari la o compacta – obiectivul Carl Zeiss Vario-Sonnar T* acopera o intreaga gama de posibilitati de fotografiere, de la vacante, la calatorii pana la sporturi si concerte in aer liber. In premiera pentru un Cyber-shot, HX300 este dotata cu noul stabilizator optic SteadyShot imbunatatit, pentru imagini mai clare chiar si la zoom ridicat. Pozitia unui al doilea grup de elemente ale obiectivului se schimba pentru a corecta tremuratul mainilor. Autofocus-ul rapid imbunatatit focalizeaza subiectul de doua ori mai repede decat versiunea precedentă, disponibilă pe modelul Cyber-shot HX200V. Exista o gama completa de controale ca discul selector, buton cu functii personalizabile sau modul Memory Recall, lucruri pe care le-ai astepta de la un DSLR.
Cyber-shot TX30 este o camera destinata pasionatilor de inot, scufundari sau schi. Cu 5x zoom optic, ea este cea mai subtire cameră digitala compacta din lume rezistenta la apa pana la o adancime de 10m. Camera rezista la praf, lovituri si la temperaturi scazute, ajutandu-te sa surprinzi distractia prin fotografii detaliate si videoclipuri Full HD stabile. Modul Magnifying Glass Plus, disponibil in premiera pentru un model Cyber-shot, iti permite sa imortalizezi imagini fascinante la dimensiuni uimitoare - marite pana la 15x. Blitul cu LED al camerei ilumineaza scenele intunecate.