luni, 4 martie 2013

Apple ar putea lansa un iPhone de 4.5” în 2014


Aşa cum ne-am obişnuit, zvonurile despre viitoarele telefoane Apple încep să apară din ce în ce mai des când data de lansare se apropie. Informaţiile de mai jos sunt însă foarte interesante în contextul actual. Se pare că Apple va ceda presiunilor din piaţă şi va veni cu un smartphone cu ecran de 4.5”. Nu ştim câte sacrificii vor fi făcute la nivel de ergonomie, însă terminalul nu va fi lansat anul acesta. Se pare că el fusese pregătit pentru o lansare în 2013, însă din motive necunoscute a fost amânat. Sunt sigur că Apple va dori să vină cu margini cât mai subţiri în jurul ecranului pentru a face smartphone-ul cât mai uşor de utilizat.
iPhone 5 ar putea primi un upgrade major la ecraniPhone 5 ar putea primi un upgrade major la ecran

O altă întrebare care se pune este legată de rezoluţia ecranului. Momentan, HTC One oferă 1920x1080 pixeli pe o diagonală de 4.7”. Dacă viitorul iPhone va veni cu un ecran de 4.5”, am putea vedea o dublare a rezoluţiei, de la 1136x640 la 2272x1280 pixeli. Apple ar trebui să vină în acest caz cu un procesor grafic foarte puternic pentru a putea suporta aplicaţii la rezoluţia nativă. Pentru a putea să vă faceţi o idee în legătură cu dimensiunile unui iPhone cu ecranul de 4.5”, luaţi în mână un Sony Xperia T. Acesta din urmă are un ecran de 4.55” cu acelaşi raport al laturilor.
Un iPhone 5S mai ieftin şi colorat sună foarte bineUn iPhone 5S mai ieftin şi colorat sună foarte bine

Un alt zvon care sună bine este cel legat de o versiune mai accesibilă a iPhone-ului 5. El ar trebui să aibă o carcasă din policarbonat, probabil de tip unibody, puţin mai groasă decât a actualului iPhone 5. Apple ar putea recicla chipset-ul de la iPhone 4S şi ar putea folosi un panou puţin mai slab decât al lui iPhone 5, dar cu aceeaşi rezoluţie. Se presupune că preţul acestui iPhone mai accesibil ar putea să fie de cel mult 400 $. De asemenea, carcasa disponibilă în mai multe culori ar putea avea destul de mulţi fani. Toate informaţiile de mai sus sunt cu titlu de zvon şi trebuie luate ca atare. Cea mai apropiată lansare oficială Apple ar trebui să aibă loc în această vară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu