marți, 8 ianuarie 2013

Sony Xperia Z şi Xperia ZL - quad-core, ecran de 5" Full HD şi senzor foto de 13 MP


În cadrul unei conferinţe care a avut loc la CES 2013, Sony a prezentat terminalele cu care intenţionează să lupte împotriva puternicilor rivali Samsung şi Apple, acestea fiind produsele de care însăşi reprezentanţii companiei au recunoscut că ar avea nevoie pentru a recupera măcar o parte din poziţia de piaţă pierdută în ultimii ani.
Xperia Z este un terminal despre a cărui existenţă am luat cunoştinţă în cursul ultimelor luni. Bazat pe o platformă hardware quad-core Qualcomm Snapdragon S4 Pro tactată la 1,5 GHz, noul terminal Sony oferă o memorie RAM cu o capacitate de 2GB, o stocare internă cu o capacitate de 16 GB şi un slot MicroSD.
Sony a completat această platformă de top cu un ecran cu diagonală de 5” şi rezoluţie Full HD, oferind astfel o densitate excepţională de 443 ppi, Mobile Bravia 2 Engine oferind, conform declaraţiilor companiei, cele mai avansate tehnologii pentru ecrane din portofoliul său. Camera foto foloseşte un senzor Exmor RS de 13 MP, aceasta fiind dublată de un partener frontal cu o rezoluţie de 2 MP.
Carcasa, cu dimensiuni de 139 x 71 x 7.9mm şi acoperită integral cu sticlă, mai include un modem radio 2G/3G/4G, NFC şi restul dotărilor clasice aşteptate la un astfel de terminal. Suplimentar, aceasta este certificată IP57, oferind astfel rezistenţă sporită împotriva prafului şi a imersiunii în apă, însă preţul plătit este dispariţia accesului la bateria cu o capacitate de 2330 mAh.
Terminalul va fi disponibil la nivel global începând cu acest trimestru, însă preţul este momentan necunoscut. Odată cu Xperia Z, Sony a prezentat şi versiunea Xperia ZL, care oferă aceleaşi specificaţii, dar care este împachetată într-o carcasă mai simplă din material plastic fără certificare IP şi are dimensiuni frontale ceva mai mici, dar o grosime puţin mai mare. În cazul acestui model, disponibilitatea va începe tot din acest trimestru însă nu sunt cunoscute pieţele pe care va fi comercializat iar preţul este tot necunoscut.
Ambele terminale rulează Android 4.1, Sony menţionând, pe lângă accesul la serviciile sale media online, şi introducerea unui modul de management al consumului, numit Battery STAMINA Mode, care va prelungi de patru ori timpul de stand-by.

Sursa : http://www.go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu