marți, 8 ianuarie 2013

Noua imprimanta 3D CubeX nu mai e doar pentru jucarii


Pana la noua imprimanta CubeX de la 3D Systems, , mai ales cele ,,casnice”, s-au limitat la crearea de obiecte mici.
CubeX 3D imprimanta
Pentru a spulbera mitul ca doar o carcasa de telefon este poate cel mai mare produs pe care il , compania . Aceasta din urma este o imprimanta cu un pret de ,,doar” 2500 dolari.
Pentru a uita un pic de pret trebuie sa aveti in vedere doua atuuri cu care prea putin imprimante 3D se pot lauda. Dupa spusele producatorului, noua solutie CubeX este in primul rand mai rapida de doua ori decat solutiile similare de la alti producatori. In al doilea rand, poate genera produse de dimensiuni mai mult mari. Mingea de baschet din imaginea de mai sus, de exemplu, este la dimensiune reala. Ca sa va formati o ideea de volumul generat in cazul mingii ganditi-va la dimensiunile unui cub cu latura de 25,5 centimetri.
Ca materiale folosite, imprimanta opereaza la fel de bine cu plastic PLA sau ABS. In ceea ce priveste nivelul de precizie al lucrarii aveti mai multe optiuni, de la 125 microni – high definition pana la 500 microni – standard definition. Imprimanta poate create obiecte atat de pe un stick USB cat si conectata la calculator.
Noul CubeX va fi livrat la primii cumparatori incepand cu 8 februarie iar daca vreti sa va aflati pe lista puteti face precomanda pe site-ul companiei incepand de azi. Avand in vedere ca in urma cu cativa ani imprimantele 3D erau imposibil de achizitionat, astfel de produse deschid portile catre noi posibilitati artistice. Este adevarat ca puteti crea si obiecte utile cu o imprimanta 3D, obiectele de arta sunt insa cele care justifica cu adevarat investitia.

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu