luni, 24 decembrie 2012

Xsens ne ajuta sa facem capturi de miscare acasa


Incercand sa ajute pasionatii de grafica pe computer care isi doresc sa se initieze in arta capturii de miscare,  lucreaza la un sistem mai accesibil.
xsens MEMS body motion tracking senzor
De cele mai multe ori, cand ne gandim la  ne vin in minte jocurile video si filmele de la Hollywood. Din fericire, daca nu aveti un buget de cateva sute de milioane de dolari pentru un scurt metraj impresionant, in curand veti avea o alternativa.
Demonstrat in clipul de mai jos este un sistem care va fi disponibil in cateva luni. Dezvoltat de Xsens, intregul ansamblu nici macar nu se bazeaza pe . Totul graviteaza in jurul unor senzori MEMS montati la incheieturi, al caror rol este sa urmareasca miscarea membrelor. La o privire mai atenta, senzorii folositi in acest ansamblu par similari cu accelerometrele din smartphone-urile moderne.
Desi mai multe detalii legate de creatia celor de la Xsens vor fi disponibile la CES, in cateva luni, echipa are planuri mari. Pe langa filme, acest set de senzori va putea fi folosit pentru monitorizarea mai eficienta a efortului fizic in sesiuni de fitness sau pentru gaming mai interactiv.

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu