Colindele sunt interpretate intr-un stil bisericesc, psaltic si coral de grupul "Brevis Cuartet" din care fac parte patru preoti de la Manastirea Curtea de Arges.
"Ne dorim sa aducem in sufletele tuturor romanilor lumina Craciunului. Sarbatorile ar trebui sa fie mai mult decat cadouri si mese imbelsugate. Cea mai importanta sarbatoare este Nasterea Domnului si trebuie sa fim pregatiti spiritual ca de Craciun sa-l primim in casele noastre pe Mantuitor. Aceasta este si simbolistica acestor colinde. Preotii nostri, asemenea ingerilor, vestesc prin colinde Nasterea Mantuitorului", a spus Arhidiacon Caliopie Ichim.
Reprezentantii Manastirii mai spun ca aceste cantece pot fi ascultate pe un suport mai putin obisnuit, pe iPhone si iPad, deoarece Biserica Ortodoxa trebuie sa tina pasul cu societatea.
"Traim intr-o lume a vitezei. Oamenii nu mai au ragaz pentru micile bucurii ale sufletului. Datoria Bisericii este sa propovaduiasca Cuvantul Domnului, indiferent de mijloace. De aceea, nu trebuie sa consideram tehnologia ca fiind o piedica, ci sa ne ajutam de ea", a adaugat Arhidiacon Caliopie Ichim.
Potrivit comunicatului, aplicatia pentru iPhone si iPad "Manastirea Curtea de Arges", lansata la inceputul lunii octombrie, "ofera credinciosilor posibilitatea de a purta cu ei, oriunde s-ar afla, rugaciunile de suflet".In plus, utilizatorii pot afla stiri din domeniul religios, hramuri, pelerinaje, actiuni ale Bisericii. Din momentul in care a fost lansata, mii de utilizatori au accesat aplicatia, peste 25% dintre acestia sunt din strainatate, se mai spune in comunicat.
"Aplicatia este frecvent in topuri la categoria educatie in Italia, Spania si Grecia. A avut mare succes in strainatate pentru ca sunt multi emigranti romani care au nevoie sa pastreze o legatura cu ritul lor, ortodoxia", a explicat Alexandru Badan, reprezentantul firmei ApplusMobile, care a dezvoltat aceasta aplicatie.

Sursa : http://www.yoda.ro