luni, 24 decembrie 2012

Americanii preferă iOS iar europenii preferă Android, conform Kantar Worldpanel


Apple a întâmpinat ceva probleme cu cel mai recent terminal al său, însă acest lucru nu a împiedicat compania, conform datelor publicate Kantar Worldpanel, să atingă cea mai bună cotă de piaţă din istoria sa. Acest lucru este valabil însă doar în Statele Unite, bătrânul continent având preferinţe diferite care au consolidat poziţia platformei rivale de la Google, doar unele ţări reacţionând pozitiv la noul iPhone 5.
  Conform datelor centralizate de Kantar Worldpanel în intervalul augost – octombrie, Apple a depăşit pentru prima dată în istoria sa  o cotă de piaţa de 50 de procente. De la cele 35,8 procente înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, Apple a sărit la 53,3 procente, câştigul cotei de piaţă făcându-se în detrimentul platformelor Android, Symbian şi BlackBerry OS. În afară de Apple, singura platformă care a cunoscut un progres a fost Windows Phone, cota acestuia fiind însă încă foarte mică: 2,6 procente.
Atunci când vine vorba de Europa, cotele de piaţă arată cu totul altfel. Din cele cinci economii majore analizate de Kantar Worldpanel, doar Marea Britanie şi Franţa au părut impresionate de noul iPhone 5, fără ca saltul cotei de piaţă Apple să facă un salt mai mare de 5,3% la un maxim de 36,1, respectiv 24,1 procente. Situaţia Apple în Germania poate fi considerată practic staţionară, în timp ce Italia şi Spania sunt în scădere uşoară.
  Dacă europenii nu apreciază atât de mult iPhone, în mod cert o fac în cazul telefoanelor Android. Cifrele comasate ale celor cinci economii mai sus menţionate au arătat o creştere importantă de 9,2 procente, acesta dominând acum piaţa europeană cu 61 de procente din totalul terminalelor vândute. În unele cazuri, precum cel al Spaniei, acesta deţine nu mai puţin de 84,1 procente din piaţă. La fel ca în cazul Statelor Unite, Windows Phone a înregistrat o creştere, de data aceasta ceva mai mare, de circa 2 procente, în timp ce toate celelalte platforme precum Symbian, BlackBerry OS şi Bada au înregistrat scăderi

Sursa : http://www.go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu