sâmbătă, 22 decembrie 2012

RIM si-a cumparat scump linistea de la Nokia


In urma cu aproximativ o luna  care se pare ca-i va costa scump pe creatorii terminalelor BlackBerry.
RIM Nokia
In urma unor sedinte prelungite de  negocieri dintre RIM si Nokia s-au stabilit doua lucruri. Pe langa o plata initiala generoasa, a carei valoare probabil ca nu o vom afla niciodata, producatorul canadian de telefoane trebuie sa plateasca in mod regulat o suma de bani catre Nokia. Aceste plati vor fi facute pentru licentierea mai multor patente de la producatorul finlandez si pentru a incheia subit orice procese dintre cele doua companii.
Intr-un comunicat al celor de la Nokia compania si-a manifestat entuziasmul pentru decizie: ,,Suntem foarte incantati ca am rezolvat problemele legate de patente cu RIMAceasta intelegere demonstreaza faptul ca Nokia are un portofoliu important de patente si ne permite sa ne concentram asupra altor oportunitati de licentiere in piata comunicatiilor mobile.
Fara a se afla valoarea sumelor aflate in joc, la prima vedere situatia este similara cu una prin care a trecut . Si atunci, ca si acum, a fost vorba de plata unei taxe initiale substantiale la care se adauga ,,plata unui abonament.”
Trecand peste lovitura financiara primita de BlackBerry, Nokia nu a avut prea mult timp de bucurie pentru ca mai are cateva lupte importante la care sa se gandeasca. Avand in vedere ca  nu sunt foarte dornice sa plece de pe rafturile magazinelor, speram ca Nokia sa aiba acelasi succes pe care l-a avut cu RIM si in cazul proceselor cu HTC si Viewsonic.

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu