sâmbătă, 22 decembrie 2012

HTC promite tablete de 7” si 12” cu Windows RT


HTC ar putea lansa în decursul anului 2013 două noi modele de tablete cu format de 8” şi 12”, pe care să ruleze sistemul de operare Microsoft Windows RT.
HTC promite tablete de 7” si 12” cu Windows RTHTC promite tablete de 7” si 12” cu Windows RT

Spre deosebire de tableta Microsoft Surface RT, noile tablete HTC vor putea dubla şi ca telefoane mobile, putând fi folosite în compania unui handset Bluetooth pentru convorbri în sistem VoIP sau apelând direct reţeaua de telefonie mobilă.
Modelul cu ecran de 7” va fi prima tabletă Windows RT din clasa compactă, servind din perspectiva Microsoft ca un competitor pentru populara tabletă Asus Nexus 7 cu sistem Android, dar si tableta Apple iPad Mini. Ajutat de un chipset cu arhitectură ARM, tableta ar putea fi cel mai ieftin produs cu Windows RT de până acum, însă rămâne de văzut dacă preţul final va fi sau nu la nivelul competiţiei.
Dacă zvonurile se confirmă, vestea vine ca o adevărată surpriză după ce HTC a refuzat să contribuie la primul val de tablete cu Windows RT. Potrivit Bloomberg, Microsoft a fost foarte selectiv în alegerea partenerilor care au produs primele tablete Windows RT, negând accesul unor companii ca Toshiba, ce s-au văzut nevoite să abandoneze prototipurile deja create. Aparent, multe dintre tabletele cu Windows RT aflate în lucru nu erau gata pentru a intra pe piaţă după evenimentul de lansare Windows 8/RT, obligând Microsoft să ia în considerare şi alte alternative.
Pentru moment HTC şi Microsoft s-au abtinut de la orice comentarii, refuzând să confirme sau infirme zvonurile apărute în presă. Deşi este puţin probabil ca HTC să fi stabilit o dată de lansare precisă pentru noile tablete cu Windows RT, unele zvonuri dau ca reper a doua jumătate a anului 2013.

Sursa : http://www.go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu