Microsoft a reinventat Windows si industria PC-urilor, a declarat seful grupului, Steve Ballmer, in ziua lansarii noii versiuni a sistemului de operare, Windows 8, si a tabletei Surface, care spre deosebire de produsele concurente poate fi folosita atat pentru munca, cat si pentru distractie.
"Prin Windows 8 am reinventat Windows de la cap la coada", a declarat Ballmer pentru CNBC, adaugand ca tableta Surface va conferi Microsoft un avantaj in fata concurentei.
Lansarea Windows 8 si a tabletei Surface are rolul sa reaprinda interesul utilizatorilor pentru sistemul de operare al Microsoft si sa recastige terenul pierdut de grup in fata Apple si Google pe piata computerelor mobile.
Aparatele cu sistemul Windows 8 si tableta Surface vor intra la vanzare joi la miezul noptii.
Steven Sinofsky, directorul diviziei Windows a Microsoft, a deschis evenimentul de lansare a celor doua produse, de la New York, in fata a circa 1.000 de jurnalisti si parteneri din industria PC.
El a prezentat noul look al Windows 8, dar a subliniat ca se bazeaza pe Windows 7, cel mai bine vandut sistem al Microsoft, care recent a depasit 670 de milioane de licente comercializate.
Noul design al Windows elimina butonul Start si are pe prima pagina butoane patrate pentru aplicatii.
Primele impresii despre Surface sunt amestecate, cu aprecieri pentru aspect, dar cu temeri legate de durata beteriei si numarul limitat de aplicatii disponibile.
Investitorii sunt nesiguri in privinta perspectivelor Windows 8, dar considera ca o lansare solida ar putea sustine actiunile Microsoft, care in ultimul deceniu au stat in intervalul 20-30 de dolari, potrivit agentiei de presa Mediafax.