vineri, 26 octombrie 2012

Panasonic se retrage de pe piaţa europeană de telefoane mobile


Reîntors după o absenţă de 7 ani şi venit cu un smartphone promiţător, botezat Panasonic Eluga, celebrul producător de electronice este pe cale să părăsească încă odată piaţa europeană de telefoane mobile, descurajat de incertitudinile economice din Europa şi marjele de profit foarte reduse din industria telefoanelor inteligente.
Informaţiile date publicităţii de ziarul Nikkei busines daily sunt confirmate şi de Reuters, dar pe un ton ceva mai nuanţat, citând două surse care anunţă retragerea companiei în următoarele şase luni.
Panasonic ElugaPanasonic Eluga

Început în luna aprilie a anului trecut, odată cu lansarea modelului Panasonic Eluga, planul ţintea către o internaţionalizare a companiei şi atingerea unui volum de 15 milioane telefoane vândute până la finalul anului 2015. Din păcate problemele create de cotaţia prea ridicată a monedei japoneze (YEN), combinate cu incertitudinile financiare din Europa şi marjele de profit foarte reduse înregistrate în întreaga industrie au încurcat planurile companiei, făcând imposibilă menţinerea competitivităţii. Potrivit Nikkei, Panasonic a încetat deja activitatea în ultima s-a fabrică japoneză, mutând producţia de telefoane mobile în Malaiezia.
Prevestind dezastrul de mai târziu, Panasonic anunţa în luna mai 2012 intenţiile de înjumătăţire a forţei de muncă la birourile centrale din Osaka, ca o măsură de reducere a costurilor în urma pierderilor record anunţate pentru anul 2011. Continuarea eforturilor de restructurare şi relocarea facilităţilor de producţie tind să ducă spre un deznodământ similar şi în acest an, cu pierderi estimate la aproximativ 100 miliarde YEN (1.25 miliarde dolari).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu