vineri, 5 octombrie 2012

UN AN DE LA MOARTEA LUI STEVE JOBS: De ce purta Steve Jobs aceleaşi haine

Bluza neagră a lui Steve Jobs şi pantalonii de blugi care au făcut parte din vestimentatia tip "uniformă" a lui Steve Jobs a fost inspirată de muncitorii Sony, afirmă Walter Isaacson, cel care a redactat biografia cofondatorului Apple
.


De ce purta Steve Jobs aceeaşi bluză neagră şi pantaloni de blugi / Foto: dailybits.comDe ce purta Steve Jobs aceeaşi bluză neagră şi pantaloni de blugi / Foto: dailybits.com
La începutul anilor '80, Jobs a vizitat o fabrică Sony şi a observat că toţi angajaţii purtau aceeaşi uniformă. În timpul celui de-al doilea război mondial, multi japonezi nu aveau haine aşa că Sony le-a oferit câteva produse. În timp, fiecare companie şi-a dezvoltat propriile uniforme, potrivit mediafax.ro.

Reîntors în America, Jobs a crezut că poate face acelaşi lucru pentru angajaţii săi. L-a angajat chiar pe designerul Issey Miyake să creeze uniformele angajaţilor Apple - o geacă din nylon care putea fi transformată în vestă. O mare greşeală spune Isaacson şi asta pentru că angajaţii au urat ideea.

În timp, cofondatorul Apple s-a împrietenit cu Miyake şi îl vizita des. Aşa că s-a gândit că ar putea avea chiar el haine tip uniformă. Aşa că i-a cerut designerului să-i creeze bluzele negre cu guler care ii plăceau, spune Walter Isaacson, care povesteşte ca Jobs i-a arătat un dulap plin cu astfel de bluze. De-a lungul anilor, Jobs a apărut la conferinţe cu o pereche de blugi (Levis - 58 dolari) şi un pulover de culoare inchis (Carhatt - 28 dolari).


Sursa : http://www.realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu