vineri, 5 octombrie 2012

Facebook numără 1 miliard de utilizatori activi


Facebook sărbătoreşte astăzi o performanţă absolut remarcabilă, reuşind după 8 ani de activitate să adune un colectiv format din 1 miliard utilizatori activi, ce sunt conectaţi şi comunică folosind serviciile reţelei de socializare.
Facebook numără 1 miliard de utilizatori activiFacebook numără 1 miliard de utilizatori activi

În mesajul semnat chiar de CEO-ul Mark Zuckerberg, acesta a mulţumit fanilor şi a dezvăluit câteva detalii interesante despre reţeaua de socializare frecventată de unul din şapte locuitori ai planetei. Astfel, aflăm că dintre cei 1 miliard de utilizatori activi aproximativ 600 milioane intră pe Facebook folosind telefonul mobil, iar vârsta medie a membrilor reţelei este de 22 ani, în scădere faţă de media de 23 ani anunţată acum doi ani, respectiv 26 ani în urmă cu patru ani.
Până acum, în reţeaua Facebook s-au dat 1.13 triliarde de Like-uri şi au fost încărcate 219 miliarde de fotografii, dintre care 17 miliarde sunt etichetate în funcţie de locaţie.
Potrivit lui Mark Zuckerberg, reţeaua Facebook creşte de la un an la altul urmând un tipar foarte asemănător celui descris în celebra lege a lui Moore, volumul de informaţii încărcate de utilizatori crescând exponenţial de la un an la altul.
Potrivit administratorilor reţelei de socializare, cifra de 1 miliard utilizatori activi nu ia în considerare conturi de utilizatori false sau folosite pentru spam, majoritatea acestora fiind înlăturate recent în cadrul unei ample operaţiuni de curăţenie. Ultimul anunţ de acest gen a venit în data de 30 iunie, când Facebook anunţa un număr de 955 milioane de utilizatori activi. Altfel spus, ultimii 45 milioane de utilizatori s-au alăturat reţelei în doar puţin peste 3 luni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu