sâmbătă, 15 septembrie 2012

Top 5 cele mai mari Mistere. Ce reprezinta Manuscrisul lui Voynich sau Discul din Phaistos - doua dintre cele mai misterioase "lucruri" de pe Pamant.








Fie că este vorba despre legende, comori sau vestigii arheologice, misterele nerezolvate ale lumii sunt cele care suscită constat interesul unui număr mare de oameni.



Mother nature network prezintă câteva dintre cele mai fascinante mistere cărora oamenii de ştiinţă nu le-au găsit încă o explicaţie.

Manuscrisul lui Voynich, numit asfel după Wilfrid Michael Voynich, anticarul care l-a achiziţionat, în 1912, este o carte de 232 de pagini scrisă într-un alfabet misterios, nedescifrat încă. Autorul manuscrisului este necunoscut, dar analizele cu carbon au arătat că ar fi fost realizat undeva între 1404 şi 1438.

Una dintre teoriile vehiculate în legătură cu originea şi natura manuscrisului este aceea că ar fi vorba despre o scriere farmaceutică, care face trecerea de la medicina medivală la cea modernă.

Alţi oameni de ştiinţă susţin că ar fi vorba despre un manual care furnizează informaţii despre transformarea metalelor în aur sau care ar putea duce la descoperirea Pietrei Filosofale.


Sculptura Kryptos, realizată de artistul american Jim Sanborn, conţine patru mesaje dintre doar trei au fost descifrate până acum. În anul 2006, Sanborn a dezvăluit că primul mesaj al sculpturii conţine indicii despre desifrarea ultimului mesaj.


Cifrurile Beale sunt trei criptograme care ar putea dezvălui locurile unde se află îngropate cele mai mari comori ale Americii. Doar unul dintre acestea ar fi fost parţial descifrat, iar indiciile despre locul unde s-ar afla îngropată o parte din comoară trimit la Declaraţia de Independenţă.


Discul din Phaistos, descoperit de arheologul italian Luigi Pernier în anul 1908, este un disc cu diametrul de 17 centimetri din argilă, inscripţionat cu simboluri asemănătoare hieroglifelor. Numele tăbliţei a fost de regiunea unde a fost descoperită, iar perioada din care datează pare a fi mileniul al doilea de dinainte de Christos.


Inscripţia din Shugborough, sculptată pe un monument de piatră din Staffordshire, reprezintă o înşiruire de litere a căror semnificaţie nu a fost atribuită încă. Timp de aproape 250 de ani s-au chinuit istoricii să înţeleagă ce înseamnă şirul de litere "DOUOSVAVVM".





Sursa :  http://debarbati.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu