sâmbătă, 15 septembrie 2012

IPHONE 5 nu va funcţiona bine în Europa. Vezi MOTIVUL

IPHONE 5, smartphone-ul lansat de Apple in Statele Unite, miercuri, nu va functiona pe mare parte din retelele de mare viteza din Europa, inducand in eroare consumatorii si amanand dezvoltarea serviciilor 4G in regiune, potrivit specialistilor.

iPhone 5 are probleme în Europa
iPhone 5 are probleme în Europa
IPHONE 5. Problema o reprezinta frecventele folosite in Europa. iPhone 5 nu este compatibil cu serviciile 4G pe frecventele 800 MHz si 2,6 GHz, dezvoltate in cele mai multe regiuni din vestul Europei, inclusiv Spania, Italia si Franta, scrie agentia Reuters, citata ziare.com.

Pe de alta parte, smartphone-ul este compatibil cu frecventa 1,8 Ghz, care este inca folosita pentru serviciile de voce de cei mai multi operatori de telefonie mobila din Europa, relateaza Reuters.

Apple va produce trei modele ale noului iPhone: una optimizata pentru operatorul AT&T, a doua pentru Sprint si Verizon, iar a treia pentru restul lumii, inclusiv doi operatori europeni.

Doar Deutsche Telekom, din Germania, si Everything Everywhere, din Marea Britanie, vor putea, cel putin pentru moment, sa ofere cea mai rapida conexiune la Internet disponibila prin iPhone 5, deoarece sunt singurele companii care au frecventele potrivite.

Ulterior, Apple ar putea introduce si modele compatibile cu frecventele folosite de ceilalti operatori, dar, pana atunci, se va crea o concurenta neloiala, spun analistii. Vodafone si O2, de exemplu, vor fi dezavantajate in Marea Britanie si Germania, doua din cele mai mari piete pentru telefonia mobila din Europa, deoarece iPhone 5 nu functioneaza in frecventele 4G in care opereaza cele doua companii.

"Directorii din industria telecom din Europa au visat ca iPhone sa fie un accelerator al cererii pentru servicii 4G in pietele respective. Visul s-a spulberat, acum, deoarece Apple a avut drept prioritate pietele din SUA si Asia", a spus Thomas Wehmeier, analist la Informa.

In ciuda faptului ca operatorii de telefonie mobila din Europa vor investi 15,25 de miliarde de dolari pentru constructia retelelor 4G, in urmatorii patru ani, batranul continent este, in continuare, in urma Asiei si Statelor Unite din acest punct de vedere.

In Europa, exista doar cateva sute de mii de utilizatori 4G, iar acestia utilizeaza serviciile pentru laptop-uri sau routerele de acasa, deoarce exista putine telefoane compatibile.

Acest lucru incepe sa se schimbe, pe masura ce SamsungNokia si HTC lanseaza telefoane care functioneaza in frecventele 4G din Europa. Totusi, lipsa unui iPhone compatibil ii dezamageste pe unii operatori, mai ales ca, potrivit estimarilor, ultimul dispozitiv Apple va deveni cel mai bine vandut gadget din istorie.

Utilizatorii nu inteleg foarte bine toate detaliile privind frecventele de operare ale unui smartphone, iar operatorii nu le fac viata mai usoara. De multe ori, in reclame, operatorii se refera la upgrade-uri de software, care fac viteza mai mare in 3G, ca la un serviciu 4G.

Potrivit unui sondaj realizat de Analysys Mason, 46 la suta din utilizatorii iPhone 4 cred ca acesta este dotat cu tehnologie 4G, desi nu este.

Totusi, chiar si fara 4G, iPhone 5 va avea suport pentru versiunea mai rapida de 3G, numita DC-HSDPA, cu viteze de descarcare de pana la 42 Mbps. Conexiunea reala in 4G, numita LTE, poate oferi viteze de pana la 100 Mbps.

iPhone 5 va fi pus in vanzare in SUA, Marea Britanie, Franta, Germania, Australia, Canada, Hong Kong, Japonia si Singapore pe 21 septembrie, iar, in alte 22 de state, inclusiv 21 din Europa, va fi lansat pe 28 septembrie.


Sursa : 
http://www.realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu