sâmbătă, 15 septembrie 2012

Lovitura pentru fanii Apple din Europa. Noul iPhone 5 nu va functiona pe retelele 4G de pe continent

Noul smartphone pe care Apple l-a lansat cu mare fast in urma cu trei zile in SUA nu va functiona pe retelele de internet super-rapide care se gasesc in cea mai mare parte a Europei, ceea ce va contraria consumatorii si va pune frana dezvoltarii serviciilor 4G in regiune, scrie Reuters.


 Lovitura pentru fanii Apple din Europa. Noul iPhone 5 nu va functiona pe retelele 4G de pe continent
Problema este legata de frecventele folosite in Europa. Astfel, iPhone 5 nu va fi compatibil cu serviciile 4G pe frecventele 800MHz si 2,6GHz, dezvoltate in majoritatea tarilor din vestul continentului, inclusiv in Spania, Italia si Franta.
 
Noul gadget va putea fi utilizat, insa, pe frecventa 1,8GHz, care inca mai este folosita  pentru servicii de voce de catre majoritatea operatorilor telecom din Europa.
 
Apple va produce trei variante din noul modeliPhone 5 – doua pentru SUA, pentru operatorulAT&T, precum si pentru Sprint si Verizon, iar cel de-al treilea va fi destinat restului lumii, inclusiv Europei.
 
Doar Deutsche Telekom din Germania si Everything Everywhere din Marea Britanie pot oferi, in prezent, cel mai rapid internet pentru utilizatorii iPhone 5, pentru ca deocamdata doar aceste doua companii au frecventele potrivite.
 
 
Apple va introduce, ulterior, alte modele care vor fi mai apropiate de nevoile operatorilor europeni, sustin analistii, dar pentru moment, cei care isi vor achizitiona un iPhone 5 nu vor putea sa-l foloseasca pe retelele de mare viteza.
 
Vodafone si Telefonica’s 02 vor avea un mare dezavantaj in Marea Britanie si Germania, doua dintre cele mai mari piete de telefonie mobila din Europa, pentru ca iPhone 5 nu va functiona pe frecventele lor 4G, apreciaza Reuters.
 
Retelele 4G din Europa sunt mai putin dezvoltate decat in SUA si Asia, desi operatorii de pe continent vor sa investeasca peste 15 miliarde de dolari in urmatorii trei ani pentru upgradarea infrastructurii.
 
In regiune sunt doar cateva sute de mii de utilizatori 4G, majoritatea folosind laptopuri sau router-ele de acasa, in conditiile in care pe piata sunt disponibile doar cateva smartphoneuri compatibile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu