joi, 13 septembrie 2012

Sony Xperia V primeşte ecran touch cu tehnologie sensor-on-lens


Anunţat deja de câtva săptămâni, Xperia V este un smartphone durabil, proiectat să reziste la praf şi umezeală. Totuşi, nu acesta este principalul său element de atracţie.
Sony Xperia V  foloseşte ecran cu tehnologie sensor-on-lensSony Xperia V foloseşte ecran cu tehnologie sensor-on-lens

Sony a pregătit pentru Xperia V un ecran de 4.3 inch cu tehnologie sensor-on-lens, ce reduce reflexiile obiectelor din jur şi îmbunătăţeşte calitatea imaginii prin folosirea unui senzor touch simplificat, cu mai puţine straturi şi aplicat mai aproape de suprafaţa ecranului.
Practic, tehnologia sensor-on-lens lipeşte senzorul touch de scutul din sticlă minerală ce protejează ecranul de zgârieturi şi loviri accidentale. Cu un strat în minus între suprafaţa senzorului touch şi degetele utilizatorului, sensibilitatea este îmbunătăţită, cu efectul unor timpi de reacţie mai mici la aplicarea comenzilor pe suprafaţa ecranului. Din punct de vedere vizual, imaginea prezentată apare mai aproape de suprafaţa ecranului, iar unghiurile de vizibilitate sunt ceva mai bune.
Potrivit Sony, noile ecrane cu tehnologie sensor-on-lens sunt cu aproximativ 5% mai luminoase decât cele clasice, fapt ce permite Îmbunătăţirea autonomiei bateriei reducând puterea consumată pentru iluminarea acestuia. Alte beneficii mai puţin evidente sunt reducerea greutăţii finale şi grosimea telefonului, obţinute prin eliminarea unui strat de sticlă din construcţia ecranului.
Sony Xperia V şi-a făcut apariţia la IFA Berlin, de unde am obţinut principalele sale specificaţii şi câteva poze de prezentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu