joi, 13 septembrie 2012

Chrome pentru Android, actualizat cu o protecţie sandbox superioară


Versiunea pentru platforma Android a browser-ului Google Chrome a primit o actualizare care, pe lângă diverse probleme de securitate şi stabilitate, a activat şi un mod nou de protecţie pentru maşina de virtualizare. Lansat în luna februarie a acestui an, Chrome pentru Android a devenit browser-ul implicit în versiunea 4.1, înlocuind vechea aplicaţie nativă.
Unul dintre aspectele criticate ale platformei Android, securitatea este luată în mod serios de Google. Noua versiune a browser-ului Chrome oferă, pe lângă deja cunoscuta arhitectură multiproces, care permite separarea fiecărui tab într-un spaţiu separat de memorie, şi suport pentru tehnologia User ID Isolation.
O trăsătură specifică a platformei Android, care nu este prezentă în mod implicit pe platforma Linux din care acesta îşi trage seva, User ID Isolation permite rularea fiecărei aplicaţii în parte sub nume diferite de utilizator. Pe lângă izolarea oferită de arhitectura multi-proces, se oferă astfel un plus de securitate şi prin separarea zonelor de memorie pe baza drepturilor diferite de acces.
Această politică de virtualizare este impusă la nivelul nucleului sistemului de operare, protecţia fiind asigurată chiar de la baza sistemului de operare. Disponibil pe platforma Android 4.0 sau mai nouă, Chrome nu va putea însă activa acest mod avansat de protecţie decât atunci când va rula pe Android 4.1.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu