marți, 18 noiembrie 2014

Windows 7 ar putea totusi primi… DirectX 12!







Saptamana trecuta anuntam ca Windows 7 nu va beneficia de DirectX 12, conform unor declaratii AMD facute de Richard Huddy, Chief Gaming Scientist la AMD. Ei bine, se pare ca lucrurile nu stau chiar asa.

AMD a emis o declarație spunând că Richard Huddy “a gresit”, atunci când a declarat la începutul acestei luni că DirectX 12 nu va fi suportat de Windows 7. Declaratia lui Huddy a fost clara “DX12 nu vine pentru Windows 7″, dar AMD spune ca afirmatia fost pur și simplu… “speculativa”! Pe de alta parte, nu este prima oara cand departamentul de cercetare nu stie ca face departamentul de dezvoltare, Windows 7 fiind fundamental diferit de Windows 10.

Chiar si asa, o parte din comunicatul oferit de AMD suna cam asa: “Richard Huddy nu are informatii despre ceea ce doreste Microsoft sa faca cu DirectX sau cu Windows. Microsoft este un partener cheie, strategic pentru AMD si colaboram cu acestia cand vine vorba de DirectX 12″ Cu alte cuvinte cineva o sa isi piarda slujba! Sau cel putin o sa isi piarda niste beneficii.

DirectX 12 va fi integrat în Windows 10 și Microsoft a confirmat anterior că va fi compatibil si cu Windows 8, dar nu a spus nimic dacă este sau nu compatibil cu Windows 7. În ciuda negarii AMD, cea mai mare surpriza va fi în cazul în care este compatibil: Microsoft trebuie să traga utilizatorii departe de Windows 7 – cei mai multi dintre noi încă il folosesc- și a anunțat deja ca “suportul mainstream” pentru sistemul de operare va ajunge la un sfârșit în ianuarie 2015. Informatii care le stiam deja, doar ca acum suntem in dubiu cu privire suportul pentru viitorul DirectX 12.

Sursa : zonait.tv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu