marți, 18 noiembrie 2014

Sony planuieste pentru smartphoneuri senzori similari cu cei de pe DSLR







Deși există speculații cum că telefoanele cu o camera multi-senzor sunt „next big thing”, Sony a lansat un senzor care va face probabil camerele sale de smartphone-uri mai bune în curând. Adica senzori similari cu cei de pe DSLR, dar pentru mobile.

Exmor RS IMX230 este un așa numit senzor CMOS care strange un eficient numar de 21 de megapixeli într-o dimensiune de 1 / 2.4 -inch. Acest senzor uluitor însă, are 192 de puncte de focalizare automată cu detecție de fază, care va păstra subiecții în mișcare rapidă cat se poate de clari. Noul chip are de asemenea integrat HDR pentru fotografii de inalta rezolutie și video 4K.

Sony este foarte perspicace in privinta camerelor și în special a senzorilor, si a câștigat 2.4 miliarde dolari in ultimul trimestru datorita acestora. Senzorul Exmor este utilizat în Apple iPhone 6, in telefoane Android cum ar fi OnePlus One. Noul model RS Exmor va apărea în luna aprilie a anului viitor. Cu toate acestea, chiar daca nu e nimic în neregulă cu camerele foto de pe smartphoneurile Sony, divizia lor de telefoane mobile încă pierde o mulțime de bani.

Sursa : zonait.tv/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu