Aplicatia Google Reader, care iti permite sa citesti fluxurile RSS, va disparea incepand cu data de 1 iulie 2013. Utilizatorii din toata lumea sunt, in acest moment, notificati. Vestea nu a fost primita tocmai bine, pe Internet existand acum mai multe petitii pentru salvarea acestui serviciu. 
De la lansarea sa, in 2005, Google Reader nu s-a schimbat prea mult. Motivul pentru care Google a decis sa renunte la el este numarul in scadere al utilizatorilor. Anuntul a fost facut de Urs Holzle, senior vice president Technical Infrastructure.
Aceasta aplicatie le permitea utilizatorilor sa aiba acces la site-urile de stiri si la blogurile favorite, dintr-o singura interfata. Aspectul este asemanator cu cel al unei casute de email. Aplicatiile concurente, ca de exemplu FlipBoard sau Pulse sunt, insa, mult mai vizuale.
"Am lansat Google Reader in 2005, intr-un efort de a le facilita oamenilor descoperirea si urmarirea site-urilor lor preferate. Cu toate ca produsul are un public loial, de-a lungul anilor, folosirea lui a scazut. Prin urmare, pe 1 iulie 2013, Google Reader va iesi la pensie", a spus Holzle intr-o postare pe blog.
Utilizatorii pot sa isi exporte informatiile, inclusiv abonamentele la site-uri, prin intermediul Google Takeout.
Una dintre petitiile utilizatorilor a strans, pana acum, cateva mii de semnaturi. 
Pe YouTube a aparut si un clip video cu Hitler pe acest subiect: