Phil Schiller a trecut la o ofensiva fara precedent fata de rivalii de la Samsung intr-un interviu acordat pentru Wall Street Journal, in care a sustinut ca produsele bazate pe sistemul de operare Android sunt net inferioara celor de la Apple.

"Acesta a impartasit cateva date ale departamentului de cercetare care sustin ca de patru ori mai multi utilizatori renunta la Android pentru iOS, decat se intampla in caz invers."
, scrie Wall Street Journal.

Acesta a definit lumea Android ca fiind "banala, simpla. Android de multe ori este vazut mai mult ca un surogat pentru utilizatorii de smartphone-uri, iar experienta nu este la fel de buna precum e pe un iPhone.", sustinand ca problemele principale ale aparatelor Android fiind cauzate de gama variata de companii care produc piese, in timp ce la Apple totul este mai compact.

"Cand scoti un dispozitiv Android din cutie, trebuie sa te loghezi in noua conturi diferite. iOS vine cu o experienta completa", a mai declarat Phil Schiller.

Purtatorul de cuvant de la Google a refuzat sa comenteze aceste declaratii, in timp ce Wall Street Journal sustine ca un reprezentant de la Samsung nu a fost contactat pana in acest moment.

Sursa citata mai prezinta si alte cifre alaturi de declaratiile vicepresedintelui Apple, care ar putea explica atacul neasteptat al acestuia.

"Piata iPhone reprezinta 19.1% din piata globala a vanzarilor de smartphone-uri in 2012, comparativ cu 66.4%, cat inseamna Android", scrie WSJ.com, care citeaza cifre de la Gartner.