Un student de la Colegiul Dawson din Montreal a aflat pe pielea lui ca nicio fapta buna nu ramane nepedepsita. Tanarul a fost exmatriculat pentru implicarea lui in descoperirea unei erori de securitate a scolii sale. Si totusi, toti cei care au luat decizia de a-l da afara sunt de acord ca baiatul a fost bine intentionat, scrie Gizmodo.
Ahmen Al-Khabaz studia Informatica la colegiul canadian. El si un prieten de-ai lui lucrau la o aplicatie mobila care sa le permita studentilor sa acceseze informatiile scolare de pe telefon. In timp ce faceau asta, au descoperit o vulnerabilitate grava, care privea toate datele studentilor. Potrivit tanarului, "numarul de securitate sociala, adresa de acasa si numarul de telefon, orarul", practic toate informatiile pe care colegiul le are despre un student, puteau ajunge foarte simplu in mainile unor rau-facatori.
Depistand vulnerabilitatea, tanarul s-a dus la directorul de IT de la scoala. Intalnirea a descurs bine, iar acesta i-a explicat lui Al-Khabaz ca firma Skytech, cea care a facut softul cu probleme, va fi contactata pentru a repara codul. 
Pentru ca nu mai primise nicio informatie de cateva zile, Al-Khabaz a decis sa vada daca vulnerabilitatea respectiva mai exista sau nu, prin intermediul unui soft numit Acunetix. Mare greseala. Imediat a primit un telefon de la seful Skytech care i-a spus ca e a doua oara un ultima perioada in care l-au vazut ca intra in sistem. Softul folosit de baiat ar fi cauzat probleme serioase, pentru ca tanarul nu a notificat in prealabil administratorul de sistem de la Skytech.
Al-Khabaz si-a cerut scuze si a semnat si o hartie prin care se obliga sa nu divulge nicio informatie despre ceea ce s-a intamplat. Mai mult, oamenii de la Skytech au contactat facultatea si le-au spus profesorilor ca tanarul n-a avut nicio intentie rea. 
Numai ca in momentul in care dascalii s-au adunat pentru a vota daca sa il exmatriculeze pe tanar sau nu, au fost 14 voturi pentru si unul impotriva. Prin urmare, l-au dat afara pentru "conduita neprofesionala".

Sursa : http://www.yoda.ro