vineri, 9 noiembrie 2012

TERORISM CIBERNETIC. Trei membri ai gruparii Anonymous au fost trimisi in judecata de DIICOT



DIICOT informeaza, vineri, ca a trimis in judecata trei membri ai gruparii Anonymous care accesa ilegal bazele de date confidentiale/clasificate ale institutiilor, ei fiind acuzati de terorism cibernetic.

"Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Structura Centrala au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Gabriel Balaeasa, 24 de ani, din municipiul Piatra Neamt, Mihai Emil Picos, 27 de ani, din municipiul Alba Iulia si Gábor Fábián, 25 de ani, din municipiul Tirgu Mures, urmare a destructurarii unei grupari infractionale specializate in derularea de actiuni de terorism cibernetic", precizeaza DIICOT intr-un comunicat.
Liderul gruparii a fost identificat ca fiind inculpatul Gabriel Balaeasa, cunoscut in mediul virtual cu nickname-urile "lulzcart, anonsboat, anonsweb sau cartman".

Acesta, impreuna cu inculpatii Fábián Gábor si Picos Mihai Emil, au desfasurat o vasta activitate infractionala de criminalitate informatica, constand in accesarea ilegala a sistemelor informatice, sustragerea de date confidentiale sau nedestinate publicitatii, precum si publicarea in mediul on-line a acestor date.

Bazele de date confidentiale/clasificate vizate erau de predilectie administrate de institutii si persoane juridice publice, atat din Romania cat si din strainatate.
Din punct de vedere tehnic si al modalitatii concrete de operare, atacurile informatice lansate asupra serverelor si paginilor web tinta, erau de tip SQL Injection, prin folosirea unor diferite aplicatii informatice, respectiv Havij, SQL Map etc, explica DIICOT.

Dupa compromiterea si obtinerea accesului neautorizat la site-urile vizate, membrii gruparii aduceau modificari datelor informatice, executand atacuri de tip "Deface", constand in introducerea unei pagini web in locul paginii principale a site-ului, modificare care consta in general in postarea anumitor mesaje, link-uri si imagini prin care se revendica atacul si se promova gruparea de hackeri.

Atacurile erau lansate in scopul obtinerii de date informatice, date care erau dupa caz copiate/transferate fara drept si publicate ulterior in mediul virtual pe diverse site-uri, ca dovada a activitatii de hacking.

Membrii gruparii au procedat astfel la lansarea de atacuri informatice asupra unui numar de 30 de site-uri, patrunderea neautorizata in respectivele infrastructuri informationale realizandu-se prin incalcarea masurilor de securitate implementate la nivelul serverelor care gazduiau site-urile web tinta.

Activitatea infractionala a dus la compromiterea totala sau partiala a paginilor si domeniilor de internet vizate, generand costuri semnificative in vederea recuperarii datelor si implementarii de noi masuri de securitate.
Cauza a fost trimisa, spre competenta solutionare, Judecatoriei sector 5 Bucuresti.


Sursa : http://stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu