vineri, 9 noiembrie 2012

O comoară TRACICĂ, de o valoare INESTIMABILĂ, a fost descoperită de arheologi

Bulgarii au găsit o comoară, de pe vremea tracilor. Un cufăr cu obiecte din aur, descoperit 
într-o necropolă veche din nord-estul ţării. Arheologii care au scos-o la lumină spun că datează din secolul al treilea sau al patrulea î.e.n.
 


Comoara tracică i-a aparținut unui rege trac, cred arheologii bulgari
Comoara tracică i-a aparținut unui rege trac, cred arheologii bulgari
O diademă ornată cu capete de leu şi de animale imaginare, brăţări, un inel cu un basorelief al lui Eros, zeul grec al iubirii, şi diverse podoabe din fire de păr de cal.
Toate obiecte ale geţilor, unul dintre triburile de traci care au trăit în sud-estul Europei, din al doilea mileniu înaintea erei noastre până în secolul al treilea, era noastră. Comoara a fost găsită într-o zonă considerată a fi fost locuită la apogeul culturii geţilor.
Arheologii bulgari sunt convinşi că vor găsi în această zonă şi un mormânt al unui rege trac. Oricum, descoperirea de acum arată splendoarea culturii geţilor. Un trib care, prin ideile sale despre nemurirea sufletului, a influenţat alte culturi din vestul Europei, precum cea a celţilor. Triburile celte au lăsat urme ale trecerii lor prin sud-estul Europei, mai ales obiecte din ceramică, mai spun arheologii bulgari. 

Sursa : http://www.realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu