vineri, 9 noiembrie 2012

LG lansează un monitor ultrawide, cu rată de aspect 21:9


Măsurând 29 inch în diagonală şi afişând un ecran derezoluţie 2560x1080 pixeli, cu rată de aspect 21:9,
LG EA93 este un veritabil monitor 2-in-1, cu care putem acoperi cea mai mare parte a câmpului vizual fără să împărţim imaginea pe două sau mai multe monitoare.
Folosit pentru unele modele de televizoare pentru cinefili, formatul ultrawide nu a avut prea mult succes în lipsa unei oferte consistente de filme care să-l poată utiliza pe deplin. Adoptat în premieră pentru un monitor PC, formatul 21:9 s-ar putea dovedii de folos pentru amatorii de gaming extrem, care altfel sunt nevoiţi să opteze pentru configuraţii multi-monitor ce măresc câmpul de vizibilitate, dar cu dezavantajul fragmentării imaginii în segmente ce nu pot fi contopite prin simpla apropiere a ecranelor. Totuşi şi LG EA93 se pretează la configuraţii multi-monitor, rama îngustă permiţând apropierea ecranelor la o distanţă suficient de mică pentru confort.

Când vine vorba de navigare web şi lucrul cu documente text, LG EA93 nu este cu mult mai bun decât un monitor Full HD convenţional, având aceeaşi rezoluţie verticală 1080p. Totuşi, cei 2560 pixeli număraţi pe orizontală se traduc într-un spaţiu de lucru foarte generos, în care putem acomoda cu uşurinţă 3 pagini A4 aşezate în paralel sau un număr absurd de ferestre pentru aplicaţii şi documente.
Pentru conectarea la PC avem de ales între interfaţa DVI-D, DisplayPort şi HDMI cu suport MHL. Monitorul vine la pachet cu o aplicaţie software care ne permite să urmărim patru fluxuri video în acelaşi timp, redate din surse diferite. Rămâne de văzut cât de confortabilă va fi experienţa în jocuri, deoarece multe jocuri mai vechi sau mai noi nu suportă în mod nativ rezoluţii cu rată de aspect ultrawide, având tot felul de probleme de afişare atât cu sistemul de meniuri dar şi în mediul de joc 3D.

Monitorul LG EA93 poate fi găsit deja în oferta magazinelor din Coreea de Sud, la un preţ de aproximativ 633 dolari. Potrivit LG, disponibilitatea pe plan global va fi asigurată până la finalul acestui an.

Sursa : http://www.go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu