luni, 26 noiembrie 2012

Noi eforturi din partea SUA pentru cenzurarea Twitter


In urma cu ceva vreme anuntam faptul ca razboiul din fasia Gaza este transmis in direct pe Twitter. Acest lucru era posibil prin doua conturi de twitter, ale rebelilor palestinieni (HAMAS) si si al armatei de eliberare israeliene (IDF). Cum americanii au un talent deosebit de a se implica in orice conflict, oriunde in lume, se pare ca deja fac eforturi sa intrerupa si schimbul de replici de pe Twitter.Hamas twitter feed inchis
Un grup format din 7 senatori republicani au facut un apel la Twitter pentru a inchide mai multe conturi definite generic in cerere ca fiind ,,grupuri teroriste desemnate de SUA”. Initiativa isi are originea intr-o scrisoare catre FBI ce a fost trimisa in luna septembrie a acestui an, si nu a primit nici un raspuns pozitiv. Aceasta a doua cerere incorporeaza o serie de termeni alesi cu grija pentru a-i responsabiliza pe cei de la Twitter. ,,Permiterea organizatiilor teroriste straine, precum Hamas, sa opereze pe Twitter poate fi interpretata ca o incurajare a inamicului.” Intr-o declaratie recenta, unul dintre senatori implicati, Ted Poe, a declarat ca ,,Twitter ii inarmeaza cu posibilitatea de a-si raspandi liber propaganda violenta si de a-si mobiliza razboiul din Israel.”
Desi au fost cateva schimburi de tweet-uri agresive in ultimele zile, pe respectivele conturi, unele ajungand chiar pana la amenintari cu moartea, situatia nu este atat de simpla. Repercursiunile inchiderii arbitrare de conturi, la cererea guvernului SUA, pot fi interpretate corect ca si cenzura. Retelele sociale intotdeauna vor fi folosite ca metode de propaganda, cum vom stabili cine face propaganda corecta?

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu