luni, 26 noiembrie 2012

A fost dezvăluit trenul care va circula cu 500 km pe oră! (VIDEO)


Compania Central Japan Railway Co. (JR Tokai) a dezvăluit cel mai nou model de tren, prototipul Series L0, care va purta pasageri pe una dintre cele mai aglomerate rute din Japonia la viteze de 500 de km/h.

Noul prototip urmează să fie folosit începând cu 2027 pe ruta Tokyo - Nagoya, urmând ca în 2045 să ajungă până în Osaka, în cadrul liniei JR Chuo Shinkansen. În acest moment, această rută este deservită de trenuri de înaltă viteză, shinkansen, care ating viteze mai mici, de doar 270 kilometri pe oră.
Spre deosebire de modele vechi de trenuri de înaltă viteză, prototipurile din Seria L0 sunt trenuri care folosesc levitaţia magnetică (maglev), ceea ce elimină fricţiunea şi permite atingerea unor viteze mult mai mari.
Noul tren este dotat cu o locomotivă proiectată pentru a reduce frecarea cu aerul şi cu un „nas” alungit care va reduce zgomotul atunci când va intra într-un tunel. Trenul va fi compus în total 14 vagoane. Capacitatea vagoanelor va fi de 68 de pasageri, cu excepţia ultimului vagon, în care vor putea călători doar 24 de pasageri.
Pentru că viteza maximă a trenului va fi de 500 de km pe oră, pasagerii vor ajunge călători din Tokyo (Shinagawa Station) la Nagoya în doar 40 de minute, iar până la Osaka o călătorie va dura o oră şi şapte minute. În acest moment, trenurile au nevoie de două ori mai mult timp – 2 ore şi 25 de minute – pentru a parcurge distanţa dintre Tokyo şi Osaka (515,4 kilometri).
Trenul va circula prin tuneluri pentru aproximativ 60% din totalul distanţei parcurse, în zonele urbane acestea urmând să fie construite la 40 de metri sub pământ.
Până la finalul anului 2013, JR Tokai intenţionează să extindă linia de test de la 18,4 kilometri la 42,8 kilometri, pentru a testa trenuri maglev cu 5 vagoane.
JR Tokai este operatorul celor mai sigure trenuri de înaltă viteză din lume. În cei 44 de ani de operaţiuni comerciale nu a fost înregistrată nicio rănire sau vreun deces în urma accidentelor. Compania operează zilnic 323 de trenuri de înaltă viteză în centrul Japoniei, acestea având o întârziere medie de doar 0,6 minute.

Sursa : http://www.descopera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu