luni, 12 noiembrie 2012

Nike+ FuelBand “distruge” relatiile


Cu toate ca efectul motivational al acestui gadget este de necontestat, din pacate in aceasta poveste nu este vorba despre un individ care nu se mai putea opri din efort fizic.
Lansat in luna ianuarie a acestui an, Nike+ FuelBand este un gadget care te invita la activitati fizice si care printr-un sistem de monitorizare al efortului face o treaba foarte buna in a genera statistici legate de performanta utilizatorului. In plus, pe langa faptul ca iti afiseaza pe un ecran LED cate calorii ai consumat si cat “ombustibil” mai ai, toate informatiile acumulate se sincronizeaza cu un smartphone sau PC, care in secunda urmatoare ajung pe internet. Particularitatea care a generat titlul acestui articol este legata de partajarea intregului continut inregistrat de FuelBand intre 2 sau mai multe persoane.
Un tip a fost surprins ca-si insela prietena din cauza faptului ca pe pagina de Nike+ figura ca avand o activitate intensa intre orele 1 si 2 noaptea, perioada in care ar fi trebuit sa fie acasa in pat.
Eu personal vad partea amuzanta a acestei povesti insa in acelasi timp constientizez o problema importanta de securitate care este pe cale sa se intample. Un astfel de gadget care monitorizeaza toate activitatile tale fizice si-ti genereaza grafice de activitate pe o perioada nedeterminata de timp este o comoara atat pentru hotii care vor sa afle cand esti la sala si nu acasa cat si pentru Nike. Este foarte greu sa monitorizezi orice informatie care ajunge pe internet si este si mai greu sa ai grija sa nu pierzi un gadget care stie despre tine mai multe lucruri decat stii tu insuti. Nu este oare mai simplu sa mergi la sala si sa mananci sanatos fara ca aceasta performanta sa ajunga pe Facebook?

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu