duminică, 25 noiembrie 2012

Cum accesezi Hulu, Netflix şi Pandora din România


Când vine vorba de vizionare filme şi TV online, gândul nostru zboară la nume precum Hulu sau Netflix, două dintre cele mai mari şi populare platforme de acest gen la nivel global.
Din păcate, aria lor de disponibilitate este limitată, iar ţara noastră nu se numără printre cele privilegiate. Există însă numeroase "artificii" tehnice prin care putem accesa aceste platforme de video streaming, unele dintre ele complicate, altele care nu ne cer să fim mari cunoscători în utilizarea PC-ului.
În materialul următor, vă propun o metodă extrem de facilă care garantează accesul la Hulu şi Pandora - o metodă care funcţionează din România (în particular) şi din orice ţară din afara Statelor Unite (în general).
Instrumentul despre care vorbesc şi care facilitează accesul la platformele de video streaming menţionate poartă numele de Media Hint şi nu este altceva decât o simplă extensie, compatibilă cu browser-ele Chrome şi Firefox.

Instalare Media Hint
Trebuie aşadar să instalaţi extensia Media Hint, lucru care poate fi făcut manual accesând secţiunea Add-ons -> Get Add-ons din cadrul Firefox, respectiv Tools -> Extensions -> Get more extensions din Chrome. Poţi descărca extensia de aici.
După instalare, extensia este activă în mod implicit, dar nu are o iconiţă la vedere, care să vă indice acest lucru. De faptul că funcţionează vă puteţi convinge însă accesând platforma de streaming dorită şi apoi selecta un show sau un film gratuit din listă.
Dar cum fiecare platformă are "politica" proprie, să vedem care sunt principalele diferenţe şi ce impedimente apar.
Acces Hulu
Dacă doriţi să accesaţi fără obligaţii una dintre cele mai tari platforme dedicate filmelor şi show-urilor TV, mergeţi cu încredere pe Hulu.com. Cu extensia Media Hint instalată, problema acoperirii limitate nu se mai pune.
Pentru cei ce nu sunt familiarizaţi cu Hulu, menţionăm că există programe şi filme contra cost care pot fi vizionate doar dacă aveţi un abonament. În egală măsură însă, veţi descoperi o mulţime de filme, seriale şi emisiuni TV gratuite, singurul inconvenient fiind reclamele.
Unele filme sau show-uri sunt interzise minorilor, iar pentru a le putea viziona trebuie să confirmaţi cu datele de autentificare. Dacă încercaţi să vă faceţi cont din România nu va funcţiona, în schimb vă puteţi autentifica folosind contul de Facebook.

Acces Netflix
Cu Netflix este mai complicat, deoarece platforma nu oferă acces la conţinut decât membrilor. Dacă nu aveţi cont, nu puteţi viziona nimic. Cum crearea unui cont cu date de România nu este acceptată, nu vă rămâne decât să apelaţi la un cont deja existent care a fost validat şi de pe care puteţi accesa Netflix din orice ţară.

Acces Pandora
Pandora este o platformă de tip Internet Radio unde poţi asculta practic orice, de la genuri mai puţin populare până la ultimele hituri comerciale. Diferenţa faţă de un post obişnuit este că aici piesele rulează ca într-un playlist, fără intervenţia moderatorilor. Dacă vreţi, e ca şi cum aţi asculta pe modul aleator genurile preferate.
Ca disponibilitate, Pandora poate fi accesată fără restricţii din Statele Unite, în vreme ce din Australia şi Noua Zeelandă poate fi accesată, dar cu anumite limitări.
Ei bine, folosind extensia Media Hint veţi fi plăcut surprinşi să vedeţi că Pandora merge şi dacă intraţi pe platformă din România sau din orice altă ţară din care în mod normal nu aţi avea acces.
Contul este gratuit, dar pentru a fi validat trebuie să introduceţi un cod ZIP de US.
Există şi varianta de cont plătit (3,99 dolari / lună sau 36 dolari / an), iar aceasta vă oferă o experienţă mai bună per ansamblu: nu sunt reclame, calitatea audio este superioară, puteţi instala aplicaţia Pandora pentru desktop şi alege diverse skin-uri de personalizare.
Cât priveşte partea de audiţie, nu o să intru în prea multe detalii legate de cum să căutaţi posturi, respectiv genuri muzicale, pentru că nu e nimic complicat. Aveţi la dispoziţie o căsuţă de căutare de unde puteţi selecta opţiunea "Browse Genres" (în cazul în care nu ştiţi exact ce vreţi) sau să introduceţi direct postul de radio preferat.

În final, iată câteva concluzii:
  • Media Hint elimină problemele legate de acoperirea limitată a platformelor, dar nu şi pe cea a accesului la filmele şi programele contra-cost sau la conturile cu abonamente;
  • Netflix nu poate fi accesat decât cu un cont cu date de US sau alte state unde serviciul este disponibil (Canada, statele sud-americane, UK, Republica Irlanda şi ţările nordice exceptând Islanda);
  • Pentru filme online, Hulu este recomandat deoarece oferă conţinut gratuit, iar autentificarea se poate face cu contul de Facebook.
  • Pandora poate fi accesat după instalarea Media Hint, dar trebuie să vă creaţi un cont gratuit unde să specificaţi un cod valid de US.
Sursa : http://www.go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu