duminică, 25 noiembrie 2012

Arterele prelevate de la struţi, salvarea pacienţilor operaţi pe cord


Oamenii de ştiinţă au anunţat că au găsit o metodă prin care pot modifica arterele carotide ale struţilor astfel încât ele să poate fi utilizate la pacienţii umani care suferă intervenţii chirurgicale de bypass coronarian.

Specialişti susţin că în viitorul apropiat, vor implanta astfel de artere în locul refolosirii vaselor provenite de la pacienţii supuşi la operaţii pe cord.
Vasele provenite de la struţi sunt modificate şi au un diametru de aproape un milimetru şi o lungime de 30 de centimetri. În trecut, oamenii de ştiinţă au studiat posibilitatea de a utiliza vase de sânge de la rechini pe care să le testeze pe şobolanii de laborator. 
Acum, oamenii de ştiinţă au folosit presiune înaltă pentru a elimina celulele endoteliale şi alte resturi din interiorul vaselor de sânge pentru a evita respingerea lor de către organism. De asemenea, ei au tratat aceste artere, astfel încât să se poată evita coagularea sângelui. 
Până în prezent, vasele de sânge de acest tip au fost testate pe porci, iar specialişti susţin că ele au funcţionat normal. 

Sursa : http://www.descopera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu