vineri, 23 noiembrie 2012

Cu ajutorul lui DreamWorks poti crea efecte 3D impresionante


Rise of the Guardians este cea mai noua animatie de lung metraj a studiourilor DreamWorks, aceeasi echipa din spatele unor filme precum Puss in Boots sau Madagascar 3. Pentru ca efectele speciale create pe computer sunt remarcabile, DreamWorks a decis sa faca open source una dintre uneltele software folosite la creatia acestora.
Rise of the guardians engine grafic open source
OpenVDB este numele unei aplicatii software open source folosita in ultimele cateva filme de animatieale DreamWorks. Aplicatia de mai sus a devenit open source in urma cu cateva zile si tot de atunci, persoanele creative, cu un pic de rabdare, pot crea efecte 3D volumetrice precum fum, apa sau foc.
Desi nu exista un profit pentru DreamWorks din aceasta initiativa, scopul declarat al creatorilor este de a transforma OpenVDB intr-un standard al industriei creatoare de continut 3D. Abia cand se va intampla acest lucru, cei de la DreamWorks vor avea ceva de castigat. Anuntata inca de vara trecuta, aceasta aplicatie vine cu un avantaj semnificativ pentru creatorii de continut datorita faptului ca ,,trece fara probleme peste limitarile de memorie ale altor formate asemanatoare din piata”. Cel putin acesta a fost argumentul adus dezvoltatorilor de David Lipton de la DreamWorks.
Desi arsenalul de unelte folosite de un studio de acest fel, este infint mai mare decat OpenVDB, aceasta initiativa trebuie laudata prin simplul fapt ca prea putini producatori de unelte software mai opteaza pentru modelul open source, mai ales cand vorbim de aplicatii de modelare sau creare de continut 3D.

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu