Intel a anuntat in Romania primele SSD-uri care se bazeaza pe noua tehnologie flash NAND. Intel SSD 335 este un drive SATA de 6Gb/s, care poate inlocui un hard disk traditional, oferind un acces mai rapid la programe si la fisiere.
Noile modele vin cu o capacitate de 240GB si ofera viteze de 500/450 MB/s la citirea / scrierea secventiala. Ele au o viteza la citire de 42,000 IOPS, respectiv 52,000 IOPS la scriere (I/O/s, folosind un pachet de 4KB) si sunt disponibile in carcase de 2,5 inch si de 9.5mm. Sunt deja disponibile pe piata si vin cu o garantie de 3 ani.
Intel Solid-State Drive 335 sunt primele unitati care folosesc cea mai rapida memorie de tip flash NAND pe 20nm dezvoltată de IM Flash Technologies (IMFT). Lansata anul trecut in aprilie si pusa in vanzare din decembrie 2011, memoria IMFT pe 20nm foloseste o noua structura pentru celule, diferita de cele conventionale de pana acum.
Memoria NAND pe 20nm de 64Gb foloseste o structura planara a celulelor – prima din industrie – pentru a inlatura dificultatile pe care le au procesele tehnologice avansate, permitand o performanta crescuta comparativ cu generatiile anterioare, pe 25nm.
"Noua serie Intel SSD 335 foloseste o tehnologie celulara planara unica Intel, cu poarta de metal si constanta dielectrica ridicata, care depaseste constrangerile traditionale NAND. Prin depasirea acestora si folosirea procesului inovator, Intel poate continua sa dezvolte SSD-uri si sa le ofere utilizatorilor solutii la preturi avantajoase”, a declarat Rob Crooke, Vicepresedinte si General Manager pentru Intel Non-Volatile Memory (NVM) Solutions Group.