marți, 28 august 2012

Scenariu APOCALIPTIC. Cele patru boli "produse" în laborator care ar putea decima populaţia globului

Un raport realizat de Bulletin of the Atomic Scientists dă un verdict sumbru şi îngrijorător legat de posibilitatea apariţiei unei pandemii provocate de H5N1. Specialiştii se tem că virusul va proveni din laborator.

Specialiştii se tem că virusul va proveni din laborator.
Specialiştii se tem că virusul va proveni din laborator. / FOTO: www.descopera.org
Autorii raportului sunt de părere că următoarea pandemie va fi provocată de om, scrie descopera.ro. Deşi pare a fi vorba de un scenariu dintr-un film SF, specialiştii se tem că virusul va proveni din laborator.
Studiul estimează că o pandemie de acest fel ar putea infecta 15% din populaţia lumii, adică un miliard de oameni, provocând cca. 100 de milioane de decese.

Lynn C. Klotz şi Edward J. Sylvester, autorii raportului, susţin că există patru boli care ar avea capacitatea de a se extinde la nivel global. Prima este variola, care a ucis şi a desfigurat milioane de oameni, iar a doua ar putea fi gripa spaniolă, la fel cu cea provocată de virusul gripei în 1918, care a ucis 50 de milioane de oameni în doar 2 ani.
O altă boală care ar putea crea probleme uriaşe este Sindromul Acut Respirator Sever, sau SARS, care, deşi este mai nouă decât celelalte două, se pare că are mortalitate mai mare. Cea de-a patra boală este gripa aviară, care, deocamdată nu se transmite de la om la om.

Sursa : http://www.realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu