Compania IDC a analizat piata actuala de tablete, rezultatele permitandu-i sa estimeze ca sistemul de operare Android va fi pe mai multe gadgeturi in 2013, mai multe decat iOS al celor de la Apple. Cresterea ar putea veni in primul rand de la comercializarea Kindle Fire, tableta celor de la Amazon dar si datorita cererilor mari de pe piata chineza.

Android va fi lider chiar daca Amazon are propriul magazin online de aplicatii (in numar de peste 50.000), iar China ofera acces doar catre magazinele locale (pentru ca 90% dintre tabletele vandute in tara asiatica nu au preinstalate aplicatia Google Play). De altfel, nu mai putin de 38 de milioane de tablete (la preturi si calitate mici, e adevarat) au ajuns in mainile chinezilor doar in ultimul trimestru al anului trecut.

Daca acum tabletele care ruleaza cu Windows sunt trecute la "si altele", in cel mult patru ani vor ajunge sa detina aproape 5% din piata. Estimarea IDC mai arata in 2017 vor exista pe piata peste 600 de milioane de tablete.