sâmbătă, 16 martie 2013

Genius SP-HF 800B 2.0 - boxe audio cu aspect Hi-Fi, pentru amatorii de muzică


Genius SP-HF 800B 2.0 este un sistem audio cu putere20W RMS, prevăzut cu amplificator integrat şi difuzoare separate pentru frecvenţe medii/înalte.

Descriere

În incinte audio confecţionate din lemn, fiecare boxă acomodează câte un tweeter pentru redarea frecvenţelor înalte, respectiv difuzor cu diametru 7.62 cm ce acoperă gama frecvenţelor medii şi joase. Difuzoarele sunt ascunse în spatele unei site detaşabilă, realizată din material textil de culoare neagră. Fiecare boxă dispune de câte un woofer pentru amplificarea frecvenţelor joase, orientat către spatele carcasei.
Partea de jos este acoperită cu un finisaj negru lucios confecţionat din plastic de bună calitate. Suprafaţa acomodează potenţiometrul pentru volum la una din boxe, respectiv logo-ul Genius pentru boxa secundară.
Alături de amplificatorul audio şi potenţiometru pentru volum, boxa principală acomodează şi adaptorul AC, lăsând vizibil din exterior doar cablul de alimentare pentru priza 220V, cu o lungime de numai 1 metru. Boxa secundară este conectată folosind un cablu cu mufă RCA, în lungime de 1.5 metri. Tot pe spatele boxei principale găsim şi butonul ON/OFF.
Drept sursă de semnal audio putem folosi orice dispozitiv prevăzut cu ieşire de tip Jack 3.5 mm, cum ar fi telefonul mobil, tableta, sau ieşirea audio a sistemului PC/Laptop.

Impresii şi performanţe

  Cu aspect îngrijit şi armonios, boxele Genius SP-HF 800B 2.0 se potrivesc excelent cu decorul mesei din dormitor sau de la serviciu, mai ales că şi construcţia este suficient de compactă încât să nu acapareze prea mult din peisaj.
Incintele cu aspect ce imită lemnul de cireş nu cântăresc foarte mult, iar panourile confecţionate din PFL au sub 1 cm grosime, astfel încât să poată prelua cât mai multe din vibraţiile degajate de difuzoarele nu foarte puternice. Tub-ul pentru woofer este montat pe spatele boxelor şi este acordat în raport cu volumul incintei acustice.

Cele două difuzoare pentru frecvenţe medii/joase folosesc membrane din carton, fixate cu ajutorul unor gulere cauciucate ce permit mişcări ample la redarea efectelor speciale şi bass-ul din melodii. Tweeter-ele cu dimensiunea de 1 inch  sunt în schimb realizate cu membrană metalică.
  Ajutate de un etaj de amplificare de bună calitate şi dimensionat corect în raport cu puterea difuzoarelor, cele două boxe pot atinge un volum sonor suficient pentru spaţiul unui dormitor sau birou de mici dimensiuni. Chiar dacă îşi fac simţită prezenţa la volum maxim, distorsiunile audio sunt puţin sesizabile şi nu compromit foarte tare experienţa audio.
La un volum sonor mai mic de 80% din capacitate, audiţia oferită poate concura cu succes sisteme audio mult mai costisitoare, singurul reproş de care ne putem lega fiind o uşoară rezonanţă a incintelor acustice în domeniul frecvenţelor medii-joase, ce face ca anumite instrumente muzicale să domine audiţia.

Chiar dacă pentru preţul plătit nu putem avea pretenţii foarte mari, aş fi dorit ca Genius să includă un cablu de alimentare puţin mai lung, care să ajungă şi dacă priza de alimentare nu se află în imediata vecinătate a boxei audio.

Concluzie

La un preţ de aproximativ de 150 Lei, Genius SP-HF 800B 2.0 este un sistem audio care merită atenţia celor aflaţi în căutarea unui set de boxe compacte, care arată şi sună bine.
Chiar dacă nu se aud atât de tare încât să poţi da o petrecere cu ele, cele două boxe oferă o audiţie plăcută şi se pretează pentru filme şi muzică deopotrivă, unde configuraţia cu două căi de redare îşi arată cel mai mult avantajele.
Părţi pozitiveplus
  • +Construcţie din lemn şi finisaje de bună calitate
  • +Sistem audio cu două căi
  • +Performanţe audio mulţumitoare
Părţi negativeminus
  • Cablu de alimentare prea scurt
  • Butonul Power nu este poziţionat la vedere

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu