miercuri, 20 martie 2013

Microsoft spera sa motiveze cu bani dezvoltarea de aplicatii noi


Printr-o miscare folosita deja de BlackBerry, Microsoft spera sa adune zeci de mii de aplicatii noi in magazinele sale virtuale platind dezvoltatorii cu cate 100 dolari.
microsoft developers bani
BlackBerry a lansat BlackBerry 10 cu un magazin virtual dotat cu 70.000 de aplicatii noi dintre care cele mai multe erau de o calitate indoielnica. Acel numar incredibil de aplicatii a fost obtinut prin stimularea dezvoltatorilor cu bani reali pentru fiecare aplicatie. Aceeasi politica este aplicata acum de Microsoft printr-un program care ofera 100 dolari pentru o aplicatie fiecarui dezvoltator. Nici macar nu conteaza ce face aplicatia sau cat de complexa e. Singurele conditii sunt ca respectiva sa nu faca decat sa incarce o pagina in format HTML si sa nu fie foarte similara cu  sau Windows Phone Store.
Dupa cum v-ati dat seama, nici macar nu conteaza daca programati pentru Windows 8 sau Windows Phone 8. Totul este permis iar premiul este de o suta de dolari. Pentru ca trebuia sa existe undeva o limita a sumei de bani pe care Microsoft o ofera unui programator, doua mii de dolari se pare este valoare respectiva. Cu o suta de dolari per aplicatie, practic, orice individ este limitat la publicarea de zece aplicatii in Windows Store si zece in , pentru un maxim de doua mii de dolari. Ca sa va primiti banii, nu trebuie deca sa urcati aplicatiile online pana pe 30 iunie.
Desi este imposibil ca astfel de practici sa generezeze  sau Google Play, celor de la Microsoft pur si simplu nu le mai pasa. Important este sa mai adune niste fani ai platformei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu