Chiar daca este o tara pentru care accesul la informatie online este de ordinul SF-ului, Coreea de Nord sustine ca serverele sale au fost atacate la comanda Statelor Unite. Regimul de la Phenian gaseste astfel sa protesteze impotriva sanctiunilor impuse Natiunile Unite din cauza mai multor teste nucleare.

"Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca Statele Unite si regimul marioneta al Coreei de Nord sunt responsabile pentru cyber-atacul fara precedent. Este un act de sabotaj impotriva Republicii Populare Democrate Coreene", se arata intr-un comunicat oficial al KCNA, agentia de presa a statului comunist.

Pe de alta parte, Coreea de Nord a fost invinovatita de raspandirea unor virusi care au ajuns in sistemele bancare si agentiile guvernamentale ale "imperialistilor de la Seul". Mai mult Coreea de Sud reclama ca regimul totalitar de la Phenian se face vinovat de bruierea sistemelor de navigatie si control al mai multor aeroporturi, faptul cauzand anularea mai multor zboruri comerciale.