vineri, 11 ianuarie 2013

Microsoft Illumiroom – Imersiune in lumea jocurilor


Chiar daca scenariile pe care le-au gasit unii utilizatori pentru Kinect sunt spectaculoase, nimic nu se compara cu proiecte precum Illumiroom de la Microsoft.
Microsoft illumiroom
Fara a avea un stand separat la CES, Microsoft a reusit sa-si faca simtita prezenta anul acesta la targul international cu mici proiecte prezentate fara prea mult tam tam. Illumiroom este un astfel de proiect care a lasat cu gura cascata audienta.
Demonstrata prin clipul de mai jos, tehnologia Microsoft Illumiroom se bazeaza pe un senzor Kinect si un proiector obisnuit. Desi reprezentantul companiei nu a dat foarte multe detalii, este interesant de vazut modul in care senzorul Kinect scaneaza intreaga incapere, dupa care calculeaza unghiurile peretilor si a altor elemente din decor. In etapa urmatoare, in timp real, informatia obtinuta de Kinect, combinata cu imaginile de pe TV se reflecta intr-un continut proiectat complet nou ce pare o prelungire a informatiilor de pe ecran. In practica, tot continutul proiectat este o iluzie al carei scop unic este sa transforme experienta de gaming intr-una mult mai spectaculoasa care sa ,,te traga” in mijlocul actiunii.
Pentru mai multe detalii, inclusiv o data de lansare, trebuie din pacate sa asteptam pana in luna aprilie a acestui an. Abia atunci Microsoft ne va dezvalui reteta completa care a dus la crearea Ilumiroom.

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu