luni, 7 ianuarie 2013

GRID, soluţia de cloud gaming NVIDIA devine mai puternică


Cel de-al treilea anunţ făcut astăzi de NVIDIA nu priveşte în mod direct consumatorii, însă actualizarea soluţie sale de procesare grafică cloud le va oferi acestora, într-un viitor deocamdată cam tulbure, accesul la jocuri pretenţioase de pe terminale mobile sau alte echipamente cu putere de calcul redusă.
Compania a lansat soluţia comercială GeForce GRID în primăvara anului trecut, iar aceasta a fost actualizată pentru a oferi companiilor care intenţionează să implementeze soluţii de gaming cloud un important salt de putere şi flexibilitate. Redenumită NVIDIA GRID, soluţia permite asamblarea unor noduri pentru procesare care cuprind până la 24 de rack-uri, compuse la rândul lor din 20 de servere, pentru a oferi un ansamblu cu 240 de procesoare grafice virtualizate şi o putere brută de calcul de 200 teraflops.
Conform NVIDIA, un astfel de nod oferă o putere echivalentă cu cea oferită de 700 de console Xbox 360, îmbunătăţirile aduse faţă de generaţia anterioară fiind creşterea numărului de sesiuni rulate în paralel şi scăderea latenţelor, una dintre problemele majore ale soluţiilor pentru cloud gaming. Clienţii nu vor avea nevoie decât de echipamente cu decodare MPEG-4/AVC nativă, compania făcând o serie de demonstraţii cu o tabletă Android,i un televizor LG şi noua lor consolă Project Shield.
Deşi odată cu lansarea de anul trecut a soluţiei GeForce GRID s-a vehiculat şi zvonul intrării companiei NVIDIA pe piaţa ofertanţilor direcţi de soluţii de cloud gaming, aceasta se va rezuma însă doar la furnizarea soluţiilor hardware şi software pentru companiile interesate cum ar fi Agawi, Cloudunion, Cybercloud, G-cluster, Playcast şi Ubitus.

Sursa : http://www.go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu