marți, 4 decembrie 2012

Un tată ingenios a conceput o dronă care îl conduce pe fiul său la şcoală (VIDEO)


Paul Wallich, ca orice tată iubitor, îşi conduce în fiecare dimineaţă copilul până la staţia de unde acesta ia autobuzul către şcoală. Cu toate acestea, uneori nu îşi doreşte să efectueze această plimbare. De aceea, ingeniosul părinte a construit o dronă echipată cu o cameră video ce îi permite să îşi îndeplinească obligaţiile parentale chiar şi atunci când nu vrea să iasă din casă.

Iarna friguroasă din Vermont a fost principalul factor care l-a încurajat pe Wallich în acest proiect. „Atunci când îmi conduc fiul la autobuz în decembrie şi ianuarie îmi reamintesc că preferam să stau acasă”, a explicat Wallich pentru NBC News.
Drona pe care acesta a construit-o este un quadcopter format din diferite componente achiziţionate din comerţ. Inventatorul a ataşat dronei un smartphone dotat cu o aplicaţie de videochat, ceea ce-i permite să-şi urmărească fiul de acasă, evitând frigul.
Partea cea mai dificilă a fost programarea dronei astfel încât să-l urmeze întotdeauna pe fiul său. După ce a luat în calcul mai multe posibilităţi, Wallich a hotărât să pună un emiţător GPS în rucsacul fiului său, iar apoi a folosit un software ce programează drona să menţină o distanţă prestabilită de fiul său.
Drona a funcţionat, însă a întâlnit şi câteva probleme. „Se pare că Vermont este unul dintre cele mai nepotrivite locuri pentru a încerca un experiment de acest tip, pentru că sunt multe dealuri şi mulţi copaci. Dealurile fac controlul altitudinii mult mai dificil, iar copacii fac necesară instalarea unor programe de evitare a obstacolelor”, explică Wallich. „Dacă fiul meu merge pe stradă, de exemplu, iar deasupra sa este ramura unui copac, drona va intra în ea”, ilustrează inventatorul.
Această problemă ar putea fi evitată cu ajutorul unui sonar sau prin programarea quadcopterului să zboare la o distanţă mult mai mică de fiul său. „Momentan, nu-mi doresc ca drona să zboare atât de aproape de fiul meu”, explică Wallich. Dronele de tip quadcopter – ce sunt dotate cu 4 elice – sunt supranumite de pasionaţi şi „maşini zburătoare de tuns iarba”.
O altă probemă este durata scurtă de viaţă a bateriilor. Momentan, acumulatorii de tip litiu-ion reuşesc să ducă la bun sfârşit o călătorie până la staţia de autobuz şi înapoi. În viitor, progresul tehnologic ar trebui să ducă la apariţia unor baterii mai performante, care să permită dronelor să urmărească copiii până la şcoală. Asta, desigur, dacă copiii sunt la rândul lor de acord.
Wallich spune că fiul său crede că robotul conceput de tatăl său este interesant, fiind mândru de faptul că niciun alt părinte al vreunui coleg nu construieşte drone robot. „Cu toate acestea, nu cred că i-ar plăcea ca o dronă să-l urmărească tot timpul”, a mărturisit tatăl său.
Iată cum puteţi construi o dronă de tip QuadCopter:

Sursa : http://www.descopera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu