marți, 4 decembrie 2012

Accesorii indispensabile pentru tableta – Castile si Tastatura


Tastatura Tableta Logitech (3)
Am intrebat pe toata lumea, care mi-a iesit in cale cu o tableta, ce fel de accesorii si-ar cumpara pentru aceasta. Majoritatea mi-au raspuns ca nu stiu, sau ca nu au nevoie de nici un accesoriu. Uite ca eu nu am fost multumit de raspuns si am cautat cele mai indispensabile accesorii pentru o tableta, cele fara de care “lucrul” pe un astfel de dispozitiv este mult mai dificil. Nu sunt adeptul lucrului pe o tableta insa nu spun ca este imposibil. Colegul meu Catalin a reusit sa editeze o serie de articole folosind iPad-ul si sunt sigur ca daca ar beneficia de cele doua accesorii de care voi vorbi ar fi fost mult mai productiv. Acestea sunt o tastatura si o pereche de casti!
Majoritatea tabletelor nu dispun de un docking-station cum e cazul lui Asus Transformer, optiunea de acest gen venind de la un alt producator si de obicei este destul de costisitor, unde mai pui ca pot aparea probleme de compatibilitate. Pe de alta parte, cate dintre tabletele pe care le stiti voi dispun de unul sau mai multe porturi USB pentru conectarea dispozitivelor in cauza. Cea mai buna solutie pe care am gasit-o este cea a conectarii tuturor accesoriilor pe Bluetooth, conectivitate pe care o au 99% dintre tablete.
Casti Tableta Logitech (6)Asadar, punctul general de interes in acest articol il reprezinta un kit de tastatura de la Logitech si o pereche de casti de la aceeasi companie, ambele cu conectivitate Bluetooth. De ce sunt aceste doua dispozitive atat de importante? De nenumarate ori m-am trezit in situatia de fi nevoit sa scriu ceva si tableta s-a dovedit sa fie la indemana. Spre deosebire de un laptop, care necesita ceva timp pentru a fi pornit sau de un smartphone care este prea mic si nu se preteaza pentru aceasta activitate, tot timpul am simtit nevoia unei tastaturi fizice. Puteti sa ma contraziceti cat vreti, pana cand nu va exista o tastatura de tip touchscreen care sa ofere un feedback tactil, real, tastatura fizica este cea mai buna.
Tastatura Tableta Logitech (8)Varianta de la Logitech, mai exact Tablet Keyboard for iPad se preteaza pentru iPad, avand in vedere layout-ul acesteia. Functioneaza foarte bine si cu alte tipuri de tablete cu Android, si de asemenea si cu smartphone-urile in cauza. Asta daca sunteti de parere ca rezistati cu ochii in ecranul ala de 4 inci mai mult de 4 minute.
Avantajul acestui model fata de altele este includerea unei huse rigide, din material plastic, ce are atat rol de protectie pentru tastatura cat si de pozitionare a tabletei pe masa pentru a lucra cu ea. Sistemul mi se pare mai mult decat ingenios pentru ca se foloseste de o clema interna ce permite doua inclinari ale tabletei, pe masa. Interiorul este acoperit cu un material moale, ce nu va zgaria tastatura atunci cand este transportata. Tastele sunt de tip “island” (nu imi vine sa cred ca am ajuns si eu sa folosesc acest termen), cu o cursa destul de scurta insa mult mai precisa decat orice alt model pe care l-am “butonat”. Este de asemenea si putin mai groasa si mai grea decat altele, insa cu avantajele de rigoare. Este mai stabila pe masa in timpul folosirii. Functioneaza cu 2 baterii de tip AAA, bateriile normale cu care venea echipata permitandu-mi sa o folosesc aproape o luna fara sa dea semne de oboseala.
Tastatura Tableta Logitech (10)
Trebuie sa recunosc ca imi place mai mult aceasta idee, spre deosebire de tastaturile care vin sub forma de o carcasa pentru tableta, la aceasta se poate renunta mai usor pentru a folosi dispozitivul respectiv asa cum ii era destinatia initiala. Zgomotul tastelor este din nou un aspect de care nu ne putem plange pentru o tastatura Logitech. Un alt element ce merita apreciat este ca pe langa faptul ca intra in stand-by si isi revine destul de repede, tastatura detine si un buton pentru oprirea ei completa.
1 / 11
SLIDESHOW:
FULLSCREEN:
Casti Tableta Logitech (4)
Al doilea element important pentru o tableta sunt castile. De obicei sunt folosite castile care vin cu telefonul, acele dopuri, In-Ear, de calitate slaba, ce mai mult distorsioneaza decat redau muzica de pe un dispozitiv. De la o vreme, de cand ascult muzica aproape integral prin boxe, vorbesc de boxe si nu de sisteme 5.1 care nu sunt create pentru auditie muzicala corecta, trebuie sa recunosc ca nu mai sunt atat de surd. Da, o spun cu mandrie, aud mai bine ca inainte, iar de atunci prefer ca in cazurile in care sunt necesare o pereche de casti, sa folosesc unele mari, ce acopera urechea. Este important sa retinem ca acele casti in-ear sunt daunatoare pentru ca “arunca” sunetul foarte aproape de timpan, si, indiferent de volumul acestora, este deranjant in timp pentru sanatate.
Ok, gata cu sfaturile. Sa trecem la detalii. Setul de casti se numeste Logitech Wireless Bluetooth Headset, un nume putin exagerat avand in vedere conectivitatea Bluetooth ce implicit functioneaza doar wireless. Trecem cu vederea denumirea si mergem la detalii. Castile sunt destul de bine construite, din material plastic desigur. Suportul pentru cap este destul de elastic sa nu se rupa la transport, unde mai pui ca acestea se pliaza in acest scop. Buretele este destul de moale si acopera partea activa a urechii, fara sa includa tot pavilionul.
Casti Tableta Logitech (5)Acestea includ si un microfon omnidirectional, retractabil, ce se ascunde dupa o laterala a castii atunci cand nu este folosit. Interesant este ca acest microfon dispune si de noise cancelling activ, prezenta celor doua gaurele exterioare indica acest lucru. pentru microfon exista si un buton de oprire/pornire al acestuia. Ca si pe tastatura avem un switch cu 2 pozitii pentru oprirea/pornirea castilor, buton necesar pentru ca acestea nu intra in standby. Lnaga aceste butoane se afla conectorul de incarcare al castilor, cu o mufa standard microUSB. Singura observatie pe care o am de facut la acest aspect este ca, pentru incarcare, este absolut necesar sa opriti castile din switch-ul dedicat, altfel pot sta in priza si 2 zile, cum s-a intamplt in cazul meu, fara sa se incarce deloc. Ar fi trebui sa existe un switch automat pentru acest lucru.
Calitatea sunetului este destul de buna din nou. Nu au nici macar valente de casti semi-profesionale, insa frecventele sunt decent echilibrate iar sunetul este mai degraba cald, relaxant. Autonomia se apropie de 8 ore continue, lucru destul de bun. Le-am testat pe un playlist diversificat cu volumul la jumatate, sau cel putin pe acolo avand in vedere ca am numarat apasarile de buton pentru a ajunge la acel nivel. Ah, da, butonul de volum este situat pe inelul de culoare gri inchis al castii din dreapta, fiind destul de practic si usor de folosit.
1 / 7
SLIDESHOW:
FULLSCREEN:
In concluzie aceste doua accesorii sunt cele pe care le pot recomanda pentru o tableta. Sunt de o calitate peste medie, se comporta foarte bine la utilizarea intensa spre deosebire de alte marci mai ieftine. Sper ca asta este de altfel un criteriu pe care il veti lua in considerare atunci cand achizitionati astfel de dispozitive, nu cred ca veti face foarte des o astfel de investitie. Pretul pentru fiecare echipament prezentat aici se invarte in jurul sumei de 220-240 Lei. Stiu, nu este o cifra foarte mica, din acest motiv am mentionat criteriul de mai devreme.

Sursa : http://playtech.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu