marți, 4 decembrie 2012

Pleci la drum? Plăteşte rovinieta prin SMS!


Orange România, în colaborare cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a lansat un sistem de plată a rovinietei prin SMS. Clienţii Orange pot solicita rovinieta printr-un SMS la numărul 7500, în care includ numărul de înmatriculare în format AA99BBB şi o literă corespunzătoare rovinietei pentru tipul lor de autoturism. Acesta reprezintă SMS-ul de solicitare, în urma căruia clienţii primesc detaliile cererii şi tariful corespunzător. Pentru cumpărarea rovinietei ei vor trebui să răspundă DA la acest al doilea SMS.
După accept, clienţii vor primi confirmarea emiterii rovinietei, ce include seria rovinietei, numărul de înmatriculare pentru care a fost emisă, categoria rovinietei, tipul vehiculului şi durata de valabilitate. Fiecare SMS trimis la numărul 7500 va fi taxat cu 5 eurocenţi. De pe acelaşi număr de telefon se pot face mai multe cereri pentru autovehicule diferite. Există însă nişte limitări. Într-o primă etapă, rovinieta va fi disponibilă prin SMS pentru cea mai mică durată de valabilitate corespunzătoare fiecărei categorii de autovehicul.
Simplu: trimiţi un SMS şi ai rovinietă valabilă 7 zileSimplu: trimiţi un SMS şi ai rovinietă valabilă 7 zile

Cu alte cuvinte, pentru vehicule din categoriile A şi B, rovinieta valabilă 7 zile costă 2,74 € şi respectiv 5,4 €. Pentru vehiculele din categoriile C, D, E şi F, rovinieta valabilă 1 zi costă 3,63 €, 6,21 €, 7,82 € şi respectiv 9,43 €. Clienţii Orange care folosesc cartele PrePay vor fi taxaţi din suma pe care o au în cont. Abonaţii vor avea inclusă suma de plată în factura de servicii. Un SMS la 7500 cu o cerere pentru rovinietă poate să arate astfel: B509ABC B. El reprezintă o cerere pentru o rovinietă valabilă 7 zile pentru autoturismul din categoria B cu numărul de înmatriculare B509ABC. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul oficial Orange.

Sursa : http://www.go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu