sâmbătă, 1 decembrie 2012

Toshiba Satellite U840 – Un Uuuuuultrabook controversat


Review Toshiba Satellite U840 specs
Nota PlayTech:
8.7
Pro

+ Pret mainstream
+ Tastatura iluminata
+ Placa grafica dedicata
+ Destul de usurel
+ Suficiente porturi si conectori
Contra

- Performanta mai redusa decat un SSD normal
- Baterie slaba
- Display "obisnuit"
Toshiba Satellite U840 este un ultrabook controversat! De ce? Pentru ca asa este, iar in urmatorul review am sa va spun si de ce! As putea sa dau cateva indicii chiar si acum, dar care ar mai fi apoi rostul review-ului in sine? La prima vedere este interesant, sincer nici nu l-am considerat un ultrabook pana cand nu am vazut ca face parte din acea serie, in specificatiile oferite de producator. De acord, nu putea fi inclus in seria Portege, insa… totusi sa il numesti Satellite, si sa il duci la gramada cu esecurile de pana acum din acest segment nu mi se pare o idee prea buna.

Cateva cuvinte

Toshiba Satellite U840 Pret
As putea sa spun ca nu sunt un fan al unui anume brand insa nu imi place si nici nu vreau sa mint. Toti suntem fanii unui anume brand fie ca o recunoastem sau nu, si fie ca este vorba de produse de IT, electrocasnice sau imbracaminte toti avem un brand caruia ii trecem cu vederea anumite greseli, omisiuni pe care le regasim la produsele sale. La mine, brandurile pe acest segment sunt Lenovo, mai exact seria ThinkPad T si Apple. Insa, nu am sa fac greseala sa compar acest model cu vre-unul din laptopurile marcilor de mai sus. Nu ar fi corect. Toshiba a avut insa o evolutie ciudata in ultimii ani. Probabil este de vina gandirea celor care se ocupa de design-ul acestora, probabil astea au fot cerintele celor de la conducere, in fine, cert este ca au scos un model la fiecare cativa ani, cap de serie, care arata foarte bine si era foarte bine construit, iar apoi restul seriilor de laptopuri au fost, cum sa o spun mai frumos… “zgarie retina”.
Anul acesta insa, lucrurile s-au schimbat, aproapte toate modelele de laptopuri pe care le-am vazut de la acest producator as putea spune ca arata bine. Unul din motivele principale este scaderea substantiala a grosimii acestora, iar aici principalul “vinovat” este intel, cu introducerea platformei ultrabook. Toshiba a putut astfel sa se inspire din conceptul acestei platforme, chiar si pentru variante ce nu poarta aceasta denumire.

Design

Toshiba Satellite U840 Design
Satellite U840 este un membru al familiei de Ultrabook-uri, chiar daca nu pare la fel de subtire si de elegant ca si Portege-ul aceluiasi producator, primul lansat dealtfel. Intel are o serie de specificatii pentru aceste sisteme, una dintre ele fiind grosimea maxima a dispozitivului ce se poate numi ultrabook. Altele vizeaza configuratia, mai exact tipul de procesor folosit si o cantitate minima de memorie RAM. Satellite U840 respecta intocmai aceste specificatii deci putem sa il numim un ultrabook.
Am evidentiat mai sus unele din elementele pe care le-a gresit Toshiba la capitolul design in trecut, in urmatoarele randuri vom incerca sa precizam ce a facut bine acum. Carcasa este, metalica la interior, chiar si capacul display-ului este acoperit de o folie rezistenta din aluminiu. Capacul inferior, cel de la baza laptopului este din plastic, foarte bine finisat si acesta. Rama display-ului, hmm, plastic acrilic negru… sa zicem ca ii ofera o nota de eleganta avand in vedere culoarea argintie a dispozitivului insa am fi preferat sa nu fie singurul element pretabil la amprente si zgarieturi fine si imposibil de evitat.
Toshiba Satellite U840 - Rama Display Wireless
In partea superioara a capacului display-ului se poate observa o margine din plastic, este lacasul unde se ascund antenele pentru Wireless si Bluetooth, care, pozitionate direct sub capacul metalic ar fi fost obturate ca si semnal. Constructia laptopului nu lasa de dorit, cel putin nu prea mult. Este solid, capacul display-ului nu lasa urme pe acesta in momentul in care este apasat, iar laptopul in esenta este robust. Nu sunt de acord prea mult cu faptul ca partea inferioara este dintr-un plastic vopsit in culoarea gri, care, in timp este pasibil sa acumuleze ceva zgarieturi.
Toshiba Satellite U840 Conectori Dreapta
Din punct de vedere conectori acesta sta destul de bine, mai bine decat multe alte laptopuri, of, pardon, ultrabook-uri din acelasi segment. in partea dreapta dispunem de la stanga la dreapta de un cititor de carduri, doua porturi USB 2.0 si un conector LAN Gigabit, pentru “invechita” dar totusi folosita retea cu fir.
Toshiba Satellite U840 Conectori Stanga
In partea stanga avem tot in aceeasi ordine, conectorul Kensington Lock, pentru legarea laptopului de birou, in cazul in care este folosit intr-o locatie publica, conectorul pentru alimentatore, portul HDMI de dimensiuni normale, un conector USB 3.0 si cele doua mufe pentru audio, casti si microfon. Acestea din urma sunt mufe normale, suportand o pereche de casti si un microfon dedicat in acelasi timp.

Tastatura si Touchpad

Toshiba Satellite U840 Touchpad
Fiind vorba de un laptop, tastatura si touchpad-ul sunt cele mai importante elemente. Le vei folosi intotdeauna chiar daca te gandesti ca poti cumpara un mouse. Vor exista nenumarate cazuri, mai ales la un utilizator de ultrabook cand vei fi nevoit sa folosesti touchpad-ul. Asadar acesta trebuie sa aiba o suprafata cat mai mare, sa fie cat mai sensibil la comenzi si de asemenea sa recunoasca podul palmei atunci cand se rezeama pe el, situatie desa intalnita cand scrii un text. Din fericire Satellite U840 respecta intocmai aceste reguli. Touchpad-ul are si butoanele incluse in suprafata acestuia, fiind totusi nevoie de cateva zile de obisnuinta cu apasarea lor. Sunt totusi delimitate foarte sensibil. Foarte interesanta este curbura touchpad-ului, asemanatoare cu cea de la MacBook Air, creata pentru a spori impresia de “subtirime” a acestuia.
Toshiba Satellite U840 tastatura
Tastatura, al doilea element important, nu neaparat in aceasta ordine, este suficient de bine construita incat sa nu fie prea zgomotoasa atunci cand se scrie intens pe ea. O bila alba pentru Toshiba pentru ca a pastrat optiunea de iluminare a acesteia, chiar si pentru acest model, ce nu face parte din seria Portege. Mi s-a parut putin dificila de folosit in sensul cursei tastelor. Aceasta este destul de scurta si putin incomoda atunci cand ti-ai dezvoltat un stil mai calm de tastat. Este posibil asadar ca tastele sa nu preia comanda, de fiecare data. Daca ai un stil ceva mai agresiv de apasat tastele, nu ar trebui sa fie nici un fel de problema in acest sens.

Galerie Imagini

Asa cum v-am obisnuit pana acum, galeria completa de imagini este un must-have, asadar enjoy!











1 / 19

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu