George Buhnici i-a vizitat in Statele Unite, la Seattle, pe romanii de la Microsoft.
Ne-am obisnuit sa ne laudam cu softistii nostri care fac cariera in companii mari precum Facebook, Google, Twitter sau Microsoft. I-am cunoscut la Redmond, in Statele Unite pe cei care au pus umarul la crearea noului Windows 8.
Acasa, departe de casa. La 10.000 de kilometri de Romania, ai nostri tin aproape chiar si in pauzele de masa. Vorbesc despre munca, despre familie si planuiesc urmatoare iesire la munte.
Dintre toti, cel mai experimentat este Iulian Calinov. Dupa 14 ani la Microsoft se bucura de un favor rar. Are un raft plin de diplome si birou cu fereastra. Pe pervaz stau cateva modele de telefoane mobile nelansate.
Iulian incearca sa ii dea o mana de ajutor si lui Daniel. E angajat de doar o luna si inca isi cauta locul.
Daniel Lebu e putin dezorientat. Pentru inceput lucrurile nu arata tocmai de vis.
Pe drumul spre cantina, Daniel pare pierdut. Cu aproape un milion de metri patrati de birouri si peste 40.000 de angajati, Microsoft e un labirint foarte organizat.
Desi in teorie campusul Microsoft este doar o zona, un cartier in interiorul orasului Redmond, in realitate e un adevarat oras in sine.
Aici gasesti de la restaurante la magazine sportive, farmacie, banca, posta chiar si cabinet oftalmologic. Si, ca orice oras care se respecta, are si teren de fotbal.
Peste 100 de cladiri si tot atatea parcari subterane. Propria retea de transport public si o echipa dedicata de gradinari.
Cand esti o companie atat de mare, cu siguranta ai si foarte multe de spus. Asa ca, de ce sa nu iti faci si propria ta televiziune? Fix peste drum de propriul lor magazin de suveniruri, unde poti sa iti cumperi tot felul de tricouri.
Inapoi la Daniel. Si-a promis sa reuseasca in America si vrea sa ramana acolo. Ce afla insa de la ceilalti romani il va surprinde insa.
"Romania s-a schimbat, ma vad venind acasa, terminand viata. Acum cativa ani mi-era rusine sa recomand Romania. Acum nu am nici o retinere", declara Florin Teodorescu.
De la capatul celalalt al lumii, romanii nostri ne dau asadar o lectie frumoasa. Una despre autorespect. Ei nu se simt cu nimic inferiori printre 100.000 de angajati de toate natiile.
Sursa : http://www.yoda.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu