Sony VAIO Duo Touch, gadget prezentat luni in Romania, isi doreste sa combine avantajele utilizarii unei tablete cu modul usor de lucru al unui ultrabook. "Vrem sa aducem ce-i mai bun din doua lumi", a declarat Mircea Stoicescu, Trade Marketing Manager VAIO la Sony Central & South East Europe. Gadgetul poate fi folosit atat cu tastatura virtuala, in mod tableta, cat si cu tastatura fizica.
Ultrabook-ul hibrid de la Sony are un design de tip Surf Slider, astfel ca ecranul touch culiseaza dezvaluind o tastatura completa. Gadgetul, cu ecran de 11,6 inch, cantareste aproximativ 1,3 kg si are o grosime de mai putin de 18 mm.
Sony VAIO Duo Touch are un ecran tactil FullHD, cu tehnologie OptiContrast. Dispozitivul vine cu un Stylus, care ii permite utilizatorului sa scrie direct pe ecran, pentru ca ulterior literele de mana sa fie convertite in litere de tipar, cu ajutorul unei functii speciale.
"Cand am auzit ca o sa fie ecran touch la notebook, am fost putin ezitant, pentru ca sunt atat de obisnuit cu mouse-ul si cu touchpad-ul. Dar apoi mi-am dat seama ca astazi sunt atat de multe produse cu ecrane touch, precum tabletele sau smartphone-urile. De asemenea, au touchscreen gadgeturile din locurile publice, pe care le folosesc pentru a cumpara un bilet de tren sau pentru a face check-in-ul la aeroport. Deci e logic sa avem touchscreen, si eu cred ca, astazi, consumatorii sunt pregatiti sa aiba touchscreen chiar si pe laptopuri", spune Yoshiyuki Fujioka, Senior Manager Central & Southeastern Europe, VAIO Operation.
Ultrabookul hibrid este echipat cu un procesor Intel Core i5-3317U, memorie 4GB DDR3 la 1600 MHz SDRAM, spatiu de stocare de 128 GB SSD, ecran de 11,6 inch FullHD (1920x1080) cu aspect 16:9, Intel HD Graphics 4000 si sistem de operare Windows 8. Gadgetul are o serie de porturi si interfete precum Bluetooth SmartReady, USB 3.0, HDMI, Ethernet si port VGA.
Sony VAIO Duo Touch vine cu mai multe aplicatii optimizate. Intre acestea, Active Clip, care permite decuparea fidela a unor obiecte din fotografii, trasand cu ajutorul Stylusului conturul aproximativ al acestora. Obiectele pot fi, apoi, inserate in prezentari sau in diferite alte documente.
O alta aplicatie este "Note Anytime for VAIO", cu ajutorul careia utilizatorii pot lua notite de mana pe ecran, exact cum ar scrie intr-o agenda. 
De asemenea, prin functia One-touch, mai multe dispozitive diferite Sony se pot sincroniza intre ele prin tehnologia NFC (Near Field Communication). Practic, doua gadgeturi se ating pentru a se conecta wireless, fara sa fie nevoie de vreo configurare manuala.
VAIO Duo Touch va fi disponibil incepand din prima saptamana a lunii noiembrie, la un pret estimativ de 6.000 RON.
Tot luni, compania Sony a prezentat si celelalte laptopuri VAIO din colectia de toamna. 
Ultrabookul VAIO T, cu ecran de 13 inch, este dotat cu ecran touch si sistem de operare Windows 8. El devine gadgetul perfect pentru utilizatorii care isi doresc performanta si portabilitate. In functie de configuratie, VAIO T se va vinde la preturi estimative de 4.000 - 4.800 RON
Notebookurile din seria E pastreaza design-ul elegant, imbinat cu puterea de procesare oferita de cele mai noi procesoare Intel. Modelul de 17 inch este dotat cu ecran Full HD si procesor Intel Core i7. Modelele de 14 si 15 inch beneficiaza de tastatura iluminata, de cele mai noi procesoare Intel si de unitati de procesare grafica AMD Radeon, de care se vor bucura in special studentii si pasionatii de multimedia.
Seria S se adreseaza utilizatorilor business si profesional, imbinand performanta cu designul elegant. S-au folosit materiale premium precum magneziul, aluminiul sau fibra de carbon. Modelele seriei S sunt cele de 13,3 si 15,5 inch, disponibile cu ecran Full HD si cele mai noi procesoare Intel.
Noua gama de laptop-uri VAIO va fi disponibila in Romania din 26 octombrie.
La evenimentul de astazi, Bogdan Georgescu, Channel Account Manager Intel Romania, a declarat ca "pana la sfarsitul acestui an vor exista 100 de ultrabookuri cu Windows 8".